TOP

The Sting opent eerste Cotton Club-winkel [binnenkijken]

The Sting heeft de eerste winkel geopend van haar vrouwenmodemerk Cotton Club. De primeur is voor winkelcentrum Gelderlandplein in Amsterdam. Meer openingen staan al op de planning.

The Sting kondigde eerder al aan meer van haar merken als winkelformule neer te zetten, in navolging van Costes. Vrouwenmodemerk Cotton Club blijkt nu het volgende concept waar The Sting mee wil uitbreiden.

Cotton Club store Amsterdam (11) Cotton Club store Amsterdam (12)

Op vrijdag 22 september 2017 opende de eerste Cotton Club-winkel op het Gelderlandplein in Amsterdam. De ambitie is om het komende jaar meer Cotton Club-winkels te openen in Nederland. De volgende opening staat gepland op 12 oktober in Nijmegen.

 Cotton Club store Amsterdam (15) Cotton Club store Amsterdam (14)

Waar Costes een volledig zelfstandig concept is, blijft Cotton Club onder de vleugels van The Sting vallen. Het concept wordt beschouwd als een aftakking van de multibrandformule The Sting House of Brands en de collectie blijft ook verkrijgbaar in winkels van The Sting. Cotton Club heeft ook geen eigen webshop.

Cotton Club store Amsterdam (17) Cotton Club store Amsterdam (9)

Cotton Club is een casual vrouwenmodemerk dat zijn inspiratie haalt uit gebieden langs de kust en veel basics en relaxte pasvormen brengt. Cotton Club doet zijn naam eer aan door gebruik van stoffen met een cotton-feeling in warme en zachte tinten.

 Cotton Club store Amsterdam (18) Cotton Club store Amsterdam (10)

Het winkelconcept is ook geïnspireerd op het beach-gevoel, wat is terug te zien in het gebruik van veel licht, verschillende tinten wit en hout in het interieur. In het frisse winkelinterieur moet de ondernemende en reislustige vrouw met een casual stijl moet zich thuis voelen.