TOP

The Hunting Ensemble opent winkel

Mannenmodewebshop The Hunting Ensemble gaat vanaf februari 2020 een samenwerking aan met Humanoid Store in Arnhem.

The Hunting Ensemble trekt in de 150m2 tellende voormalige pastorieruimte aan de voorzijde van de Humanoid Store in Arnhem. De nieuwe winkel van The Hunting Ensemble gaat zelfstandig opereren, krijgt een eigen entree en de collectie met merken als A.P.C, Etudes, Maison Kitsuné, Gramicci en Mfpen loopt over naar de bestaande vrouwenmodesectie.

Overlap

The Hunting Ensemble had tussen 2014 en begin 2019 al een fysieke winkel in Den Bosch. In april dit jaar is deze winkel gesloten en de webshop overgenomen door Coen Burgers en compagnon Mark Hoornenborg – ook eigenaren van Coef Men in Nijmegen en Arnhem. Hoornenborg daarover tegen Textilia: “Deze site is een goede aanvulling op onze activiteiten. Qua merken is er een mooie overlap, waarbij The Hunting Ensemble net een stapje verder gaat met internationale niche labels.” 

Mooie kans

“Humanoid heeft ons benaderd, we zijn vervolgens in gesprek gegaan, met dit als resultaat”, vertelt Burgers. “Het lijkt ons een mooie kans voor beide. Een winkel als die van Humanoid, met merken als Acne, Isabel Marant en Monique van Heist, daar zijn er maar weinig van in Nederland. We denken dat de collecties van The Hunting Ensemble erg goed aansluiten bij de collecties en het publiek van Humanoid. Zeker ook omdat Humanoid in het verleden ook mannenmode heeft verkocht en de vraag daarnaar nog steeds leeft. Daarnaast zien we het als een pluspunt dat online en fysieke retail gecombineerd worden.”

Eén shopping destination

“We kregen dagelijks modebewuste mannen over de vloer met een sterke vraag naar de sophisticated en no-nonsense stijl waar Humanoid om bekendstaat”, reageert Twan van de Laar, salesdirector bij Humanoid. “De eigenaren van The Hunting Ensemble zijn in Arnhem en Nijmegen al een local hero waardoor wij hen ook persoonlijk goed kennen. Naast deze persoonlijke link sluiten de brand values, merkenmix en esthetiek van The Hunting Ensemble en Humanoid naadloos bij elkaar aan. In navolging van veel van onze internationale lifestyle wholesalesklanten in New York en Parijs, is het dan ook een logische keuze om onze krachten te bundelen. Zodat wij als like-minded ondernemers één shopping destination in Arnhem kunnen creëeren voor onze klanten.” 

Coef Men

De eigenaren van The Hunting Ensemble openen in februari 2020 nog twee zaken. Met het mannenlifestyleconcept Coef Men breiden zij uit naar Leiden en Utrecht.