TOP

The Athlete’s Foot rolt uit naar België

The Athlete’s Foot is goed op dreef. Na Frankrijk, Italië, Finland en Ierland opent de Amerikaanse schoenenketen ook winkels in België.

The Athlete’s Foot gaat binnenkort winkels openen in België, dat laat het bedrijf weten via een persbericht. Retailserviceorganisatie Euretco heeft hiervoor de rechten verworven. “België is een logische aansluiting en de timing is relevant gezien de snelle ontwikkeling van het consumentengedrag”, laat Ingmar Kraak, ceo The Athlete’s Foot, weten. “Door de succesvolle samenwerking met Euretco in de Nederlandse markt – waar tot op heden 56 filialen zijn – is vertrouwen geschept dat dit succes met het juiste Belgische team verder uitgebreid kan worden.”

Afgelopen jaar rolde de keten al uit naar Frankrijk, Italië, Finland en Ierland, wat Europa de snelst groeiende regio maakt. In België moeten er ongeveer dertig filialen komen.

Lokale retailorganisaties

Peter Linskens, de Belgische general manager van The Athlete’s Foot, is momenteel in gesprek met meerdere regionale retailorganisaties om te kijken of zij de beste plekken voor de filialen weten te vinden. “Vanuit de kennis en ervaring op franchisegebied is voor nieuwe ondernemers ook die stabiliteit gewaarborgd. The Athlete’s Foot streeft naar nationale dekking op de Belgische markt.”