TOP

TextilWirtschaft: Lijst grootste kledingleveranciers Europa 2007

Ondanks de economische tegenwind, de kredietcrisis en ander slecht nieuws, zag de meerderheid van de Europese kledingleveranciers de omzet in 2007 toenemen. Dit blijkt uit een jaarlijks onderzoek van TextilWirtschaft.

Het Duitse modevakblad TextilWirtschaft stelt jaarlijks een lijst van de grootste Europese kledingleveranciers samen, die per stuk minstens een jaaromzet van 75 miljoen euro realiseren. De 128 bedrijven in de ranglijst zetten samen bijna 54 miljard euro om.

De top drie is hetzelfde gebleven als vorig jaar: met stip bovenaan staat de Adidas Group met 4,4 miljard euro. Met ruim een miljard euro minder volgt Esprit (3,25 miljard euro). De Valentino Fashion Group staat op plaats drie met ook hier een miljard euro minder omzet. Het grootste deel van de omzet van het modeconcern (meer dan 2,1 miljard euro) wordt door Hugo Boss AG binnengehaald.

Opvallend is de omzetstijging van de PPR-Gruppe. De overname van Puma heeft dit bedrjif geen windeieren gelegd want de omzet steeg met meer dan 200% naar 1,3 miljard euro. De PPR-Gruppe stijgt hiermee van de 36ste plaats naar plaats 7.

Systeemaanbieders als S. Oliver, Tom Tailor, de CBR-Gruppe en de Bestseller Group deden opvallend goede zaken in 2007 en stegen in de ranglijst.