TOP

Textilia’s Jaaroverzicht: het nieuws in maart 2016

December is traditiegetrouw de tijd van het jaar voor terugblikken en het samenstellen van lijstjes. De komende weken vind je op Textilia het overzicht van 2016. Vandaag: wat gebeurde er in maart? Houtbrox, Tamara Elbaz en circulaire mode.

De Brova Groep, dat de winkelketens HoutBrox en Purdey runde, moest in maart opeens op zoek naar geld. Huisbank ING wilde geen krediet meer geven aan het modebedrijf. Volgens de bank zouden de verliezen zich al jaren opstapelen en het eigen vermogen hebben uitgehold. De kredietfaciliteit van 6 miljoen euro werd bevroren. Het nieuws voorspelde weinig goeds…

Doorstart

Wel goed nieuws was er voor een deel van de franchisezaken van Esprit die in januari failliet waren verklaard. Voor vijf Esprit-winkels werd in maart een koper gevonden in het bedrijf Stone Holding bv, dat ook winkels exploiteert onder de naam The Stone. In totaal zullen vier winkels worden voortgezet onder de naam Esprit. De andere winkel werd omgebouwd naar de formule van The Stone.

Circulaire mode

Verder laat MVO Nederland in een gastblog haar licht schijnen op een nieuw verschijnsel in de modebranche: de circulaire economie. Want delen is het nieuwe hebben. En recycling is in de mode. Dat is mede te danken aan een aantal vooruitstrevende Nederlandse merken. Wat betekent dat voor de rest van de Nederlandse modesector?

Toch was er ook nog minder goed nieuws in maart. Zo ging Bruuns Bazaar failliet en moest het kledingbedrijf Gerry Weber flink reorganiseren om niet kopje onder te gaan.

 

Dit waren de best gelezen artikelen in maart 2016:

  1. HoutBrox en Purdey in de financiële problemen
  2. P.C. Hooftstraat krijgt duurste kledingwinkel van Nederland
  3. Tamara Elbaz verlaat Tailor & Elbaz
  4. G-Star wint in hoger beroep van H&M
  5. Deze Nederlandse merken lopen voorop in circulaire mode
  6. Yaya opent nieuwe conceptstore
  7. H&M showt wintercollectie 2016-2017 op Paris Fashion Week
  8. Doorstart voor deel franchisewinkels Esprit
  9. Bruuns Bazaar is failliet
  10. Gerry Weber gaat flink reorganiseren