TOP

Textilia’s Fashion Powerlist: de jury

Met trots presenteert Textilia dit jaar voor het eerst de Fashion Powerlist, een lijst met de 100 meest invloedrijke, inspirerende en innovatieve modeprofessionals van Nederland. De lijst is samengesteld door deze topjury van mode-experts.

Mariette Hoitink (1964) kent de modebranche van haver tot gort. Met haar recruitment- en consultancybureau HTNK bemiddelt Hoitink al jaren tussen creatieve en commerciële professionals en brands, retailorganisaties, private label bedrijven en fabrikanten binnen de mode-industrie. Daarnaast is Hoitink onder meer oprichter van House of Denim, het platform voor duurzaamheid, vakmanschap en innovatie in de denimbranche.

Ras-ondernemer Rick van Rijthoven (1967) is onder andere oprichter van de Modefabriek en de Kleine Fabriek. Eerder richtte Van Rijthoven het label DNA op en tegenwoordig is hij ook eigenaar van het creatieve bureau Van Rijthoven Showprojects en Dutch Ministry of Events.

Als jongste jurylid heeft Martijn de Groot (1983) inmiddels al een behoorlijke naam in de mode-industrie opgebouwd. Zo heeft de bevlogen creator voor meerdere jeansmerken gewerkt, zoals Fabulous Jeans en Nickelson Nederland B.V. Sinds februari 2008 werkt De Groot als Country Manager Holland bij Hans Boodt Mannequins. Daarnaast is De Groot professioneel kunstenaar onder de naam Art 4 Dummies.

Eugenie Bürer is eigenaar en oprichter van marketingbureau Queen of Retail. Als adviseur en strateeg op het gebied van mode, sport en retail, begeleidt Bürer haar klanten van conceptfase tot aan productie. Zo was ze de afgelopen jaren onder andere betrokken bij de internationale retail marketing van Nike en M&S mode. Daarnaast is Bürer ook vaste columnist bij Fashion United, waar zij schrijft over internationale retailtrends.

De redactie van Textilia heeft zelf ook meegestemd. Algemeen hoofdredacteur Sanne Groot Koerkamp en vakredacteur Vrouwenmode Rosita van der Kwaak hebben op basis van hun jarenlange ervaring aan de journalistieke kant van het modevak hun stem uitgebracht.