TOP

Textilia Top 12: De twaalf best gelezen berichten van 2013

Hier is ie dan, Textilia’s top 12 best gelezen berichten van 2013.

Top 12 best gelezen berichten van 2013:

1. Bandolera failliet verklaard.De rechtbank in Rotterdam heeft modebedrijf Bandolera op 25 januari failliet verklaard. Onder het faillissement vallen de merken Bandolera, Not The Same en de winkels.

2. Textilia’s Fashion Powerlist top 100: de ranking. Op 4 november is de ranking van Textilia’s Fashion Powerlist 2013 top 100 bekendgemaakt tijdens de Textilia Mode Experience. Hier vind je de definitieve rangschikking: wie staat er op nummer 1?

3. Leegloop in winkels? Niet in deze sectoren! In zijn zoektocht naar cijfers om het heersende beeld over leegloop van winkels te verklaren, is retailstrateeg Hans Eysink Smeets gestuit op verrassende getallen.

4. ‘Roy Donders is acteur’. Fans van de RTL-realityserie ‘Roy Donders: Stylist van het Zuiden’ werden 16 december opgeschrikt door een artikel van De Telegraaf op Twitter waarin stond dat Roy Donders een acteur zou zijn.

5. Monique Collignon ontwerpt Koninginnedagjurk. Wie voor Koninginnedag nog een mooie oranje jurk zocht; Monique Collignon ontwierp een speciale oranje jurk.

6. Gespot in Berlijn: 8 trends voor zomer 2014. Welke trends voor zomer 2014 mag je niet missen? Textilia zet de acht belangrijkste modetrends die we hebben gespot op de beurzen in Berlijn op een rij.

7. Interview: Setpoint houdt op te bestaan. Herenmodeketen Setpoint trekt op 30 april de stekker eruit. Alle filialen sluiten de deuren en staat het personeel op straat. Textilia sprak met ceo Robert Meijer over het besluit.

8. Lidewij Edelkoort: modetrends zomer 2015. “Voeg een plooirok toe!” Het is een onverwacht concrete inkooptip die trendforecaster Lidewij Edelkoort al aan het begin van haar trendpresentatie in november meegeeft.

9. Vier winkeltypes met een toekomst. Fysieke winkels krijgen een andere functie, dat denkt onderzoeksbureau GfK. Deze vier winkeltypes gaan we in de toekomst veel zien.

10. All Saints opent in Nederland. Het Britse label All Saints kondigde aan een winkel te openen in Amsterdam met een oppervlakte van 430 m2.

11. Geddes & Gillmore failliet verklaard. Woensdag 30 januari is Geddes & Gillmore Europe bv failliet verklaard. De veertien winkels zijn inmiddels gesloten, maar er zou een kleine kans op een doorstart zijn.

12. Christine Boland: trends vrouwenmode winter 2014-2015. Christine Boland, de vaste trendanalist vrouwenmode bij Textilia, was één van de keynote-speakers op de Textilia Mode Experience 2013. Aan de hand van de presentatie ‘Biotopian Trialogue’ analyseerde Boland de te verwachten modeontwikkelingen voor winter 2014/2015.