TOP

Textilia start met retailtrainingen, Moam stopt definitief, Alix The Label lanceert kinderlabel

Koopkracht 58 procent toegenomen sinds 1977
In de periode 1977–2020 is de koopkracht van de Nederlandse bevolking per saldo met 58 procent toegenomen, melden de Universiteit Leiden en het CBS in de publicatie Inkomen verdeeld, trends 1977–2019. Na de tweede oliecrisis van 1979 volgden zware economische tijden. In 1981 was sprake van een koopkrachtdaling van 2 procent. Twee jaar later was de achteruitgang met 2,3 procent nog groter en werd een historisch dieptepunt bereikt. Richting de jaren negentig herstelde de koopkracht toen in 1990 en 2001 herzieningen van het belastingstelsel plaatsvonden. De grootste vooruitgang vond plaats in de periode 1999–2009 (22 procent) Door de economische crisis van 2008 was de koopkrachttoename in het decennium erna (2009–2019) ruim vier keer zo klein. In 2020 groeide de koopkracht met 2,2 procent. Dat kwam vooral door cao-loonafspraken, fiscale maatregelen en financiële coronasteun van de overheid.

Textilia start met retailtrainingen

Textilia start met trainingen op maat gemaakt voor retailers en merken in de modebranche. De trainingen zijn ingevuld met het belang van de retailer voorop en zijn toegankelijk, praktisch en geschikt voor mensen in alle lagen van een organisatie. Textilia werkt hierbij samen met de ervaren trainers Marco Overdijk en André Strijker van trainingsbureau Stoeten & Partners. Strijker en Overdijk hebben 25 jaar ervaring in de detailhandel en fashion, waarbij ze zich hebben beziggehouden met sales, leiderschap en het ontwikkelen van winkels. Voor informatie en aanmelden kunnen geïnteresseerden via deze link contact opnemen met de trainers. Abonnees van Textilia krijgen korting op de trainingen.

Alix The Label lanceert kinderlabel

Vrouwenmodemerk Alix The Label lanceert kindermodemerk Alix Mini. Dat liet het Nederlandse merk donderdag weten op Instagram. De collectie bestaat uit onder andere luiertassen, leggings, T-shirts, rompertjes en oversized sweaters in zwart, wit en prints. De kleding is grotendeels unisex en start bij maat 62/68 en loopt door tot maat 122/128. De kindermodelijn is vanaf vandaag verkrijgbaar via de webshop en de eigen winkels in Den Bosch en Eindhoven. Alix The Label werd zeven jaar geleden opgericht door Olivia Werda en Rens Netten en wordt inmiddels gedistribueerd naar tweehonderd verkooppunten in Europa.

Online designkledingverhuurplatform Circle Closet gelanceerd

Na een testperiode van zes maanden is Circle Closet, een online platform voor het huren en verhuren van designerkleding, woensdag gelanceerd. “De meeste vrouwen willen tijdens gelegenheden graag iets nieuws en unieks dragen. Het is echter onzinnig om iedere keer veel geld uit te geven aan iets dat je maar één keer draagt en vervolgens in de kast hangt. Met Circle Closet kun je onbezorgd en ongelimiteerd unieke items dragen, zonder dat het een aanslag is op de aarde en je portemonnee,” aldus oprichtster Florentine Gillis. Bestellingen worden binnen 24 uur aan huis bezorgd door fietskoeriers en het bedrijf zorgt voor professionele reiniging van de kleding. De kleding is verzekerd voor kleine schade en kan minimaal vier en maximaal dertig dagen worden gehuurd. Momenteel telt het platform 100 actieve gebruikers en er zijn plannen voor een fysieke showroom in Amsterdam.

Cultureel platform Moam stopt definitief

Het culturele platform Moam houdt op te bestaan. Dat heeft het bestuur van de stichting woensdagmiddag in een verklaring aan relaties laten weten, meldt Nu.nl. Moam raakte in maart in opspraak na een gezamenlijk onderzoek van Het Parool en NRC naar directeur Martijn N. die door 28 mannen wordt beschuldigd van geweld en seksueel grensoverschrijdend gedrag. Elf van deze mannen waren tijdens het contact met N. minderjarig.  De gebeurtenissen zouden in 2010 zijn begonnen en gedurende een periode van tien jaar hebben plaatsgevonden. Voor het Moam-bestuur waren de berichten aanleiding om N. op non-actief te zetten en te laten onderzoeken of hij zich in zijn hoedanigheid van directeur ook aan grensoverschrijdend gedrag schuldig had gemaakt. Na melding van een “onveilige werkomgeving” door forensisch onderzoeksbureau Integis verbrak het bestuur de samenwerking definitief. Instellingen en sponsors hadden de samenwerking al stopgezet. N. organiseerde diverse modeshows en koppelde jong talent aan gevestigde ontwerpers.

Credits: Alix The Label