TOP

Textilia op iGoogle

Een aantal Nederlandse ontwerpers en artiesten heeft een thema gemaakt voor iGoogle, de handige startpagina van de bekende zoekmachine. Via deze startpagina kun je snel en gemakkelijk je favoriete nieuwsbronnen lezen of 'widgets' van bijvoorbeeld Buienradar of Hyves plaatsen. Onder andere Marlies Dekkers, Oilily, Marcel Wanders en Rodrigo Otazu hebben ontwerp gemaakt.

Op deze pagina van Google  kun je zien hoe dat eruit ziet. Ook Textilia is heel gemakkelijk via iGoogle te lezen. Als je al een Google Account hebt, dan kun je klikken op deze link.

Je hebt niet per se Google account nodig, maar dan worden je instellingen slechts tijdelijk opgeslagen en is het mogelijk dat de toegevoegde ‘nieuwsfeeds’ een volgende keer zijn verdwenen. Als je (nog) geen account bij Google hebt, kun je er vrij eenvoudig eentje aanmaken. Je hoeft alleen een e-mailadres en een wachtwoord op te geven.

Google is niet de enige die zo’n gepersonaliseerde startpagina aanbiedt. Ook KPN levert een startpagina met KPN Vandaag. Een andere aanbieder is Netvibes .