TOP

Textilia Jaaroverzicht: het nieuws in juni 2017

December is traditiegetrouw de tijd van het jaar voor terugblikken en het samenstellen van lijstjes. De komende weken vind je op Textilia het overzicht van 2017. Vandaag: wat gebeurde er in juni? Welke modemerken van komen er bij Hudson's Bay te liggen? Wat zijn de modekleuren voor zomer 2018? En hoe belangrijk zijn zelfstandige retailers voor de winkelstraat?

Dit zijn de modemerken van Hudson’s Bay

Op woensdag 14 juni 2017 maakte warenhuis Hudson’s Bay bekend welke kledingmerken het zou gaan voeren in de Nederlandse warenhuizen die in augustus de deuren zouden openen. Het is een enorme waslijst aan kledingmerken die Hudson’s Bay presenteerde. Zelf noemt het warenhuis als pronkstukken Topshop, Topman, CK Jeans, Opening Ceremony, The Kooples en Nike. Maar liefst drie berichten over het nieuwe warenhuis in de top tien in juni.

Over de onrust van de uitverkoop [column]

Elsemieke Beekwilder van het decoratie- en etalagebedrijf Beekwilder geeft haar ongezouten mening over de etalages en winkels die ze tegenkomt: “Uitverkoop is voor sommige bedrijven het excuus om er een heel lange tijd als een ‘discounter-met-slechte bedrijfsleider’ uit te zien.”

Hoe belangrijk zijn zelfstandige retailers voor de winkelstraat?

Go big or go niche. Dat is de boodschap van het ABN Amro-rapport over zelfstandige winkeliers in Nederland. Hun aantal daalt namelijk en dat noemt de bank ‘zorgelijk’. Tegelijk concludeert ABN Amro dat de zelfstandige retailer van groot belang is voor een winkelgebied.

Verder in juni: de modekleuren voor zomer 2018, met stylingtips van onze trendwatchers, Costes Men wijzigt koers van retailformule en sluit de winkel in Arnhem, en Nike levert niet meer aan goedkope ketens, Bristol sleept het merk vervolgens voor de rechter

Dit waren de best gelezen artikelen in juni 2017:

  1. Dit zijn de modemerken van Hudson’s Bay
  2. Hudson’s Bay: 10 warenhuizen in augustus en september, eerste merken zijn bekend
  3. Over de onrust van de uitverkoop [column]    
  4. Costes Men wijzigt koers van retailformule en sluit winkel in Arnhem
  5. Modekleuren zomer 2018: stylingtips van Textilia’s trendwatchers
  6. Lidewij Edelkoort: vrouwenmodetrends winter 2018-2019
  7. Hoe belangrijk zijn zelfstandige retailers voor de winkelstraat?
  8. Hudson’s Bay: deze mannenmodemerken zijn er straks te koop    
  9. Nike levert niet meer aan goedkope ketens, Bristol sleept merk voor de rechter    
  10. Pitti People: Dit zijn de best geklede bezoekers van de Pitti Uomo 92