TOP

Tessa Koops vertrekt naar Superstar

Tessa Koops gaat na zeven jaar weg bij Daite. De hoofdontwerpster van Daite, onderdeel van Berghaus Fashion Group gaat per 1 juni aan de slag als Creative Product Manager bij Superstar van de Coltex Retail Group.

“Ik heb zin in een nieuwe werkplek, een nieuw avontuur en de uitdaging om er retail bij te doen en met een totaalcollectie te gaan werken. Heel erg leuk”, licht een enthousiaste Tessa Koops toe. In 2002 begon de ontwerpster bij Daite. Onder haar leiding groeide het jassenmerk uit tot een internationaal modelabel met naast jassen sexy jurkjes en tuniekjes, herkenbaar aan de opvallende fantasieprints en kleuren. 

Koops hoefde absoluut niet weg bij Daite maar werd benaderd door een headhunter voor de functie bij Superstar. “Ik heb in de jaren bij Daite ontzettend veel vrijheid gehad en het label heeft ook echt mijn handschrift, maar op een gegeven moment zit je aan je plafond. Niet wat het merk betreft, maar meer wat betreft mijn persoonlijke ontwikkeling”. Koops wordt in haar nieuwe functie verantwoordelijk voor de totale collectie, het winkelbeeld en de conceptbewaking van Superstar.

Naar eigen zeggen is Koops door Coltex benaderd om haar ‘creatieve geest’, en ook bij haar nieuwe werkgever zal ze alle ruimte krijgen voor haar eigen invulling en benadering. “Ze staan open voor een Superstar by Tessa Koops. Ik wil van de collecties en de winkels van Superstar net zo’n hype maken als de Mac & Maggie van de jaren ’90.”

De ontwerpster geeft aan de shows van Daite op de Amsterdam Fashion Week te zullen gaan missen, maar aan de andere kant is ze blij dat het even van haar agenda af is gehaald. “Ik vond het altijd onwijs leuk om te doen, maar het is ook best lekker om deze zomer weer eens op vakantie te gaan en de Bread & Butter te bezoeken.”

Een uitgebreider interview met Tessa Koops over haar beslissing lees je binnenkort in de Textilia