TOP

Tess V lanceert jeanslabel, Cavallaro Napoli opent in Enschede en Christian Wijnants naar Maison Ullens

Tessa Verwoert, de ondernemer achter het succesvolle modelabel Tess V, heeft een jeanslijn ontwikkeld. Verder is de Belgische designer Christian Wijnants de nieuwe creatief directeur bij Maison Ullens en opent Cavallaro Napoli een winkel in Enschede. Dit en meer lees je in het nieuwsoverzicht van 18 januari.

credit beeld Friday Denim: Tess V

Tess V lanceert eigen jeanslabel

Tessa Verwoert, de ondernemer achter het modelabel Tess V, heeft een jeanslijn ontwikkeld. De allereerste collectie van Friday Denim bestaat uit zestien modellen, waaronder klassiekers als de skinny, de straight leg en de mom jeans. De spijkerbroeken zijn volgens het label vanaf 19 januari exclusief verkrijgbaar in de webshop en de fysieke winkel van Tess V in Nijmegen.

Tess V startte zes jaar geleden als webshop onder leiding van de destijds 15-jarige Verwoert en heeft inmiddels bijna dertig medewerkers. De stenen winkel werd in oktober 2022 geopend. Het label richt zich met commercieel geprijsde collecties tot 150 euro op de doelgroep waar Verwoert en haar team zelf ook toe behoren: jonge vrouwen met een grote liefde voor mode en winkelen.

Urban Outfitters naar Eindhoven

Urban Outfitters opent een vestiging in Eindhoven, schrijft het Eindhovens Dagblad. Rechtestraat 21 is de locatie van de nieuwe winkel van de Amerikaanse lifestyleketen met een oppervlakte van circa 706 m² verdeeld over de begane grond en eerste verdieping. Het wordt de zesde winkel van de keten in Nederland, dat al vestigingen heeft in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Maastricht en in The Mall of the Netherlands in Leidschendam.

Christian Wijnants naar Maison Ullens

Designer Christian Wijnants is de nieuwe creatief directeur bij het Belgische luxelabel Maison Ullens. De eerste collectie van zijn hand is eind januari te zien in Parijs. Wijnants treedt in de voetsporen van onder meer Haider Ackermann  en Véronique Leroy, aldus Knack. Maison Ullens werd in 2009 opgericht door Myriam Ullens, de echtgenote van ondernemer en kunstliefhebber Guy Ullens, die fortuin maakte als grootaandeelhouder van Tiense Suiker.

Wijnants, die zijn opleiding volgde aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen, richtte in 2003 zijn eigen label op en won verschillende modeprijzen. De ontwerper staat bekend om zijn uitgewerkte knitwear en heeft eigen winkels in Antwerpen en Berlijn.

Cavallaro Napoli opent in Enschede

Cavallaro Napoli opent een nieuwe winkel in Enschede. Het wordt de eerste winkel in Overijssel van het Nederlandse label met Italiaanse flair. Cavallaro Napoli vestigt zich aan de Langestraat 7 en opent de deuren in februari, meldt Indebuurt. Het merk werd opgericht in 2004 door Giuseppe Cavallaro. Hij begon met stropdassen en verkoopt nu complete mannen- en vrouwencollecties via wholesale en in eigen winkels in binnen- en buitenland. Het merk heeft met de komst van de nieuwe winkel in Enschede straks zestien eigen winkels in Nederland en drie outletstores.