TOP

Ter stal accepteert alleen nog pin, minder faillissementen, nieuw format voor Copenhagen Fashion Week

Er zijn in mei minder bedrijven op de fles gegaan, de kledingketen Ter Stal accepteert geen cash meer en Copenhagen Fashion Week komt met een nieuwe format. Dat en meer lees je in het nieuwsoverzicht van 12 juni.

Minder faillissementen in mei

Er zijn in mei 73 bedrijven minder failliet verklaard dan in april, meldt het CBS. In de eerste 5 maanden van 2020 lag het aantal faillissementen bijna 3 procent hoger dan in dezelfde periode een jaar eerder. In april gingen 335 bedrijven bankroet en in mei 262. In absolute cijfers gingen in de handel de meeste bedrijven failliet; van alle bedrijfstakken had de handel het grootste aantal faillissementen: 53. Dat zijn er 31 minder dan in april. Relatief gezien werden er in mei de meeste faillissementen uitgesproken in de horeca. Sinds september 2018 is er een licht stijgende trend te zien van het aantal faillissementen.

Ter Stal accepteert alleen nog maar pinbetalingen

In de 210 kledingwinkels van Ter Stal kan alleen nog maar met pin worden betaald, meldt Tubantia. Cash geld wordt niet meer geaccepteerd. Toen de coronacrisis uitbrak stopte de kledingketen uit Almelo met contant afrekenen en dat is zo goed bevallen dat het zo blijft. Directeur Niek Gloudemans legt uit: “Omwille van de veiligheid van onze mensen en omdat het steeds moeilijker wordt om dagopbrengsten te kunnen afstorten.” De winkelketen werd vorig jaar zes keer geconfronteerd met kassaroof. “En dat heeft impact op onze winkelmedewerksters”, zegt Gloudemans. “Bovendien brengen banken het aantal automaten waarin we onze dagomzet kunnen afstorten steeds verder terug. Zo moeten de mensen van onze vestiging in Wierden naar Almelo om te kunnen afstorten. Er zijn zelfs filialen waarvan de dichtstbijzijnde geldautomaat op een half uur rijden ligt. Dat is niet meer te doen.”

Nieuw format voor Copenhagen Fashion Week

De komende zomereditie van de Copenhagen Fashion Week krijgt een hybride show format. Dat meldt de organisatie in een persbericht. De modeweek gaat digitale shows combineren met fysieke evenementen. Dat betekent dat het digitale platform van de Copenhagen Fashion Week content beschikbaar maakt voor inkopers, consumenten en redacteuren en dat daarnaast merken fysieke evenementen organiseren op unieke locaties. De modeweek vindt plaats van 10 tot 12 augustus en hoewel evenementen na 8 augustus uit meer dan 200 personen mogen bestaan, moeten nog steeds afstandsregels worden nageleefd.  Cecilie Thorsmark, ceo van Copenhagen Fashion Week, zegt in het persbericht dat deze editie een nieuw tijdperk is voor de modeweek. “Het is een tijdperk waar het digitaal presenteren en distribueren van shows crucialer is dan ooit. We zijn benieuwd hoe deze ontwikkeling origineel creatief materiaal kan steunen en hoe nieuwe relaties met redacteuren, inkopers en consumenten kunnen ontstaan.”

G-Star brengt met Nationaal Ballet enorme tutu

Denimlabel G-Star Raw en Het Nationale Ballet hebben samen een tutu ontwikkeld waarmee ze de nieuwe realiteit van social distancing op een artistieke manier visualiseren. Het idee is geïnspireerd door de lege theaters, artiesten zonder podium en de dans van ieder individu om zijn weg te vinden in het nieuwe normaal, zo staat in een persbericht. De 1.5 meter samenleving komt tot uiting in een speciale choreografie met als center piece de grote denim tutu met een doorsnede van 3 meter.

Doorstart Lief Lifestyle nog niet rond 

Het is nog niet mogelijk gebleken om Lief! Lifestyle door te starten. Na het faillissement had de curator goede hoop dat dat kon, maar uit het dossier blijkt nu dat het merkrecht niet bij de B.V. ligt, maar bij het Duitse moederbedrijf ligt dat al bankroet is. Dat schrijft Fashionunited. Lief! Lifestyle werd op 15 april failliet verklaard door de rechtbank in Rotterdam. Het bankroet betekende een treurig einde van een langere periode van slechte cijfers en onzekerheid. Lief! Lifestyle vroeg in 2015 ook al een faillissement aan na jaren van verliezen, slechte cijfers en schulden. De overname door Kanz Financial Holding (KFH) en een flinke reorganisatie was toen het redmiddel.