TOP

Tenue de Nîmes-partners Van Meurs en Strolenberg uit elkaar

Na negen jaar gaan Menno van Meurs en René Strolenberg, de ondernemers achter de Amsterdamse Tenue de Nîmes denimzaken, ieder hun eigen weg.

Menno van Meurs heeft alle Tenue de Nîmes-aandelen van voormalig zakenpartner René Strolenberg overgenomen. Dit maakt de retailer geheel houder van de Tenue de Nîmes filialen aan de Amsterdamse Elandsgracht en de Haarlemmerstraat, het ‘Tenue de Nîmes’ label en de Red Wing Shoes zaak, eveneens gevestigd in de hoofdstad.

Internationale expansie

De ambities van Van Meurs zijn omvangrijk: “Ik overweeg internationale expansie met zowel Tenue de Nîmes als Red Wing Shoes”, vertelt hij. Lees binnenkort meer over zijn plannen en visie op het nieuwe retailen in een exclusief interview met Textilia.nl

Eigen denimmerk

Strolenberg gaat zich focussen op zijn eigen denimmerk, dat onder zijn holding Blue Eyes Mine wordt ontwikkeld. De merknaam is nog niet bekend, wel laat de ondernemer weten dat hij ‘zijn eigen unieke visie op denim en retailen wil vertalen naar de markt’. Strolenberg, al enige tijd bezig met de voorbereidingen, geeft verder aan dat hij zijn label op een eigenzinnige internationale manier gaat positioneren. Daarnaast wordt Strolenberg adviseur bij diverse bedrijven, waaronder De Rode Winkel in Utrecht.

Retail Jaarprijs

Strolenberg en Van Meurs startten 21 november 2008 met de denimboetiek Tenue de Nîmes aan de Amsterdamse Elandsgracht. In 2012 volgde een tweede vestiging aan de Haarlemmerstraat. Naast diverse merken produceert het duo ook in eigen beheer. In 2011 winnen ze de ING Retail Jaarprijs voor Beste Retail Innovatie.