TOP

Tegenstrijdige wintercollectie 2010 van C&A in Düsseldorf

De nieuwe herfst/wintercollectie 2010 van C&A werd op 21 april in Düsseldorf geshowd. De modeshow stond in het teken van tegenstrijdige looks: rock tegenover zacht en puur.

Het was geen topdrukte bij de C&A show. Door de stofwolk in de lucht vielen veel vluchten uit en telde de zaal heel wat minder mensen. Birgitt Gebauer van C&A zei heel blij te zijn dat er toch nog pers aanwezig kon zijn. De ruime zaal was gevuld met pers uit Nederland, Duitsland en België.

Zacht en glanzend versus stoer en mat
Het tempo zat er tijdens de show goed in. Welgeteld gingen acht verschillende stijlen de catwalk over. Vooral de zachte pasteltinten en huidkleurige tinten van de Jessica-collectie vielen op met haar zwierige zijde stoffen en fluweel. Ook het olijfgroen gecombineerd met donkerrood waren eyecatchers tijdens de show. Om de winterlook compleet te maken droegen alle modellen overknee laarzen en lange handschoenen van zacht leer. Vooral de tassen van namaakbont sprongen in het oog.

Daarnaast ging er ook een hele stoere collectie van Clockhouse de catwalk over. Een Rocky stijl met veel zwart en rood en een outdoorlook waarin de kleuren groen en oranje domineerden. In deze Folk-collectie kwamen veel blokjes voorbij en af en toe een noorse print. Bij beide thema’s vallen de accessoires op: baretten, mutsen en grof gebreide ‘slangsjaals’. Wol is een veelgebruikte stof in de nieuwe C&A-collectie. Vooral de mannen gaan gehuld in wollen vesten en jassen met gigantische gevlochten sjaals in verschillende kleuren. Voor een totale stoere look dragen de mannelijke modellen hoge ‘werklaarzen’ met veters.

Kidswear
Om de ‘familie’ compleet te maken, lieten ook kinderen de nieuwe collectie zien. De een met meer passie en moed dan de ander, maar aangemoedigd werden de modelletjes in de dop door het harde applaus van het publiek. De kidswear bestaat voornamelijk uit ijsblauw voor jongens en paars en veel zwart en grijs met glitters voor meisjes.

Bekende en minder bekende gezichten konden niet ontbreken. De Zwitserse Julia Saner, winnares van de Elite Model Contest kwam voorbij over de catwalk en de twee Oostenrijkse winnaars Jennifer Syrowatka en Christoph Sassmann van de Madonna Model Contest liepen mee. De winnares van Germany’s Next topmodel, Sara Nuru kon ook niet ontbreken. Verder zaten Dyanne Beekman en Frans Molenaar op de eerste rij. Zij hebben voor het Nederlandse merk een collectie gemaakt en waren allebei te zien in een commercial voor C&A.

Klik op de foto’s om een impressie te krijgen van de nieuwe wintercollectie.