TOP

Teatum Jones wint International Woolmark Prize

Het Britse modelabel Teatum Jones is de winnaar van de Womenswear International Woolmark Prize 2016.

De International Woolmark Prize is dit jaar gewonnen door het label Teatum Jones. Dat werd bekendgemaakt tijdens de New York Fashion Week. De prijs bestaat uit $100.000 Australische dollar en doorlopende ondersteuning van een mentor.

Met een capsulecollectie die bestaat uit speciale merinowol wisten ze de jury te overtuigen. Jurylid André Leon Talley zegt in een persbericht: “Ik vond het originele concept en de vertaling ervan fantastisch, net als de romantiek van de kledingstukken.”

Thakoon Panichgul, creatief directeur van Thakoon: “Ze hebben de wol op innovatieve manieren gebruikt. De collectie toont ambachtelijke elementen door middel van wollen kant, color blocking en double-face wol voor een driedimensionale kwaliteit.”

Kant en stretchwol

Het Britse duo, Catherine Teatum en Rob Jones, werd geïnspireerd door de luxe wollen dekens die werden geweven door Agnes Morrogh-Bernard in de Foxford Woollen Mills. Ze reisden af naar de fabriek om de dekens opnieuw te produceren. Het kant werd gecombineerd met een stretchwol die vergelijkbaar is met een scuba duikpak waardoor er een luxe materiaal werd gecreëerd dat als basis fungeerde.

Stuart McCullough, managing director van de Woolmark Company: “Teatum Jones heeft wol laten zien op een unieke en commerciële manier. We zijn enthousiast over hun visie op Australische Merinowol, het voelt echt als iets nieuws.”

Teatum Jones capsulecollectieTeatum Jones capsulecollectie