TOP

Tachtigjarig topmodel is jarig

Veel vrouwen van haar leeftijd zitten allang achter de geraniums, maar Daphne Selfe niet. Het Britse topmodel viert haar tachtigste verjaardag en is still going strong. Ze zit al 60 jaar in het vak en wordt nog steeds geboekt door grote namen als Dolce & Gabbana, Nivea en Michiko Koshino om een oudere doelgroep te bereiken.

Daphne denkt er nog niet aan om te stoppen, het werk is leuk en het houdt haar jong. Ook al verdient ze 1100 euro per dag voor een fotoshoot, geld is niet belangrijk voor het oudste topmodel. In een interview met The Times vertelt ze dat het werk zo leuk is dat ze helemaal niet aan geld denkt. Heel soms krijgt ze alleen maar haar onkosten vergoed.

Over een paar decennia er ook zo uitzien als Daphne? Haar beautygeheim bestaat uit veel water, salades, fruit en vis. Zoals elke vrouw is ze gek op chocola en koekjes, maar niet iedere dag. Een andere tip van de ervaringsdeskundige is 7 uur slaap per nacht, weinig make- up en regelmatig bewegen.  

Het oudste topmodel ter wereld is oma van vier kleinkinderen en begon op 20- jarige leeftijd in het vak. Collega’s moedigden haar aan mee te doen aan een modellenwedstrijd. Daphne won en het balletje ging rollen, kort daarna werd ze gecontracteerd voor verschillende advertenties.