TOP

Supreme-archief te zien op Jacket Required Londen

Wie volgende week afreist naar de Londense beurs Jacket Required kan naast de nieuwste najaarsitems ook een blik werpen op uitgebreide archiefcollecties van onder meer Supreme. Interessant: deze artikelen zijn vanaf 1 februari te koop.

In navolging van afgelopen zomer presenteert de mannenmode-street- en activewearbeurs Jacket Required tijdens de komende editie op 24 en 25 januari opvallende archiefcollecties. Waren het in juli diverse legendarische voetbalshirts die de beurs exposeerde, dit seizoen is de organisatie wederom actueel met een speciale overzichtscollectie van het populaire New Yorkse streetwearmerk Supreme.

Exclusieve Friends & Family-items

De Supreme-items zijn afkomstig van de Britse dj Ross Wilson, die in 23 jaar– van 1994 tot en met 2017 – ruim 1000 Supreme-producten verzamelde. Van Damien Hirst skate decks en The North Face-collabs tot productiesamples en exclusieve ‘Friends & Family’-items. Samen met de online retailer The Idle Man biedt Ross op 1 februari deze producten te koop aan. Daaraan voorafgaand is een preview te zien tijdens Jacket Required.

Jacket Required X Supreme 1

Ross Wilson en een deel van zijn collectie.

Meer archiefcollecties

De beursorganisatie biedt daarnaast meer archiefcollecties, onder de noemer ‘Jacket Required presents x The Archives’. Hiermee brengt Jacket Required een ode aan de bijzondere historie van twee merken: Schott N.Y.C en Henri Lloyd. Het iconische leren jack van Schott N.Y.C. , de Perfecto, bestaat bijvoorbeeld 90 jaar, een mooi moment om terug te kijken op het opmerkelijke verhaal en tal van samenwerkingen met onder meer Supreme, Vetements, RRL en Keith Haring. 

Jacket Required X Schott NYC

Het bekende Perfecta-Model van Schott N.Y.C.

Jacket Rquired X Henri Lloyd

Het Britse mode-icoon: Henri Lloyd.