TOP

Supergroup neemt Benelux-distributeur over

Het Britse kledingmerk Supergroup zet voet op het Europese vasteland. Met de overname van Benelux-distributeur CNC Connecties verwacht Supergroup een flinke omzetgroei.

De groep achter het merk Superdry heeft zijn verkoopcijfers in het afgelopen kwartaal bijna zien verdubbelen. Met de overname van Benelux-distributeur CNC Collections verwacht Supergroup in 2011 een stevigere positie op de Europese markt te bezetten.

Stijging retailverkoop van 92%
De omzet van Supergroup groeide in de afgelopen drie maanden tot €96,3 miljoen, ten opzichte van €51,5 miljoen in dezelfde periode van 2009/2010. Die spectaculaire stijging heeft het merk vooral te danken aan zijn eigen retailactiviteiten. Dankzij een groot aantal winkelopeningen wereldwijd groeide de retailverkoop maar liefst 92%.

Van Venezuela tot het Verre Oosten
In totaal openden 15 franchisewinkels de deuren, waarvan twee in de Benelux en Frankrijk. De overige openingen vonden onder andere in de VS en Venezuela plaats. Het komende jaar wil Supergroup door middel van de overname van CNC Collections vooral verder uitbreiden in continentaal Europa. Daarnaast komen het Verre Oosten, Australië en de Arabische Emiraten aan de beurt.