TOP

Suittruck-eigenaar de boer op met full bodyscan


Modeondernemer Rutger Vlaming van Suittruck gaat actief zijn innovatie full bodyscan aanbieden aan kledingretailers. Met deze techniek kunnen de maten van de klant worden opgenomen en kan een avatar worden gemaakt waarop klanten kunnen zien hoe een pak staat.

Rutger Vlaming heeft de full bodyscan ontwikkeld voor zijn mobiele pakkenservice Suittruck. Hiermee rijdt hij in de een truck naar klanten om ze van een maatpak te voorzien. Afgelopen voorjaar kondigde hij in een interview met Textilia al aan dat hij deze techniek op termijn breder wilde inzetten dan alleen voor Suittruck. “Je kunt er een digitaal lichaamspaspoort mee maken zodat wij het ook commercieel kunnen inzetten voor andere partijen.” Het deelbaar maken van deze tool is de enige manier om er een succes van te maken, zegt eigenaar Rutger Vlaming tegen Retailnews.

Fysieke winkels

De ondernemer wil meer technieken ontwikkelen, zo vertelt hij aan de nieuwssite. Hij denkt aan gebruik van gezichtsherkenning die ervoor zorgt dat de avatar van een klant verschijnt zodra deze de winkel binnenstapt. Vervolgens kan hij op ‘Tinder-achtige’ wijze door het assortiment swipen. Verder overweegt Vlaming zelf fysieke winkels te openen voor het pakkenmerk Frederik George, dat hij oprichtte voordat hij met Suittruck begon.