TOP

Suitsupply trekt kapitaal aan voor snelle uitbreiding

Suitsupply heeft nieuw kapitaal aangetrokken voor een snelle uitbreiding. Naar verluidt heeft het bedrijf een totaalbedrag van circa €300 miljoen opgehaald.

NPM Capital is het bedrijf achter de investering in Suitsupply, die samen met vier banken, ABN Amro, BNP Paribus, ING en Rabobank wordt opgebracht. ‘We maken gebruik van het huidige competitieve financieringsklimaat om de onderneming optimaal te positioneren voor verdere groei tegen attractieve voorwaarden’, aldus David Dijkhuis, cfo bij Suitsupply.

NPM Capital ziet een groter groeipotentieel in Suitsupply en omschrijft het bedrijf ‘een van de parels van het Nederlandse ondernemerschap’.

Nederlandse winkelportfolio

De aangetrokken financiering, die volgens Het Financieele Dagblad circa €300 miljoen euro bedraagt, wordt gebruikt om wereldwijd meer winkels te openen. Ook is het bedrijf van plan om te investeren in technologie en wil het zijn Nederlandse winkelportfolio vernieuwen. Daarnaast wordt het geld gebruikt voor de herfinanciering van een bestaande schuld.

Ook wil het bedrijf, dat in 2000 opgericht is door Fokke de Jong en groot werd met zijn betaalbare pakken, het recent gelanceerde vrouwenmodemerk Suistudio verder gaan uitbreiden.

In mei 2017 stelde Suitsupply ex-Coolblue’er Nick Lenten aan om online harder te groeien. Suitsupply heeft momenteel met 91 winkels internationaal een omzet van €300 miljoen per jaar, waarvan 75% van de omzet buiten Nederland wordt behaald.