TOP

Suitsupply leent 35 miljoen euro bij investeerder

Pakkenmerk Suitsupply heeft een bedrag van 35 miljoen euro geleend bij een Amerikaanse investeerder. Met de lening is onder andere de management buy-out betaald.

Op 27 oktober 2015 maakte de Amerikaanse investeerder H.I.G. Capital bekend dat het dochterbedrijf H.I.G. WhiteHorse een bedrag van 35 miljoen euro leent aan Suitsupply via een zogenaamde PIK-lening.

Steun voor management buy-out

Volgens een persbericht op de website van H.I.G. Capital heeft de investeerder de lening verstrekt om ‘de organisatie van Suitsupply financieel te steunen bij hun management buy-out en de volgende groeifase van het bedrijf’.

Fokke de Jong zegt in het persbericht: “H.I.G. WhiteHorse heeft een uitgebreide analyse gemaakt van onze business en zij begrijpen waar onze groeifactoren en –markten zitten. De creatieve financiële oplossing die zij nu bieden zal ons helpen verder te groeien in Amerika, Azië en Europa.”

Voor 100% eigenaar

Marcel Boekhoorn, Jeroen Schothorst en Ben Kolff, de heren achter de merken McGregor en Gaastra, hebben hun aandeel Suitsupply onlangs van de hand gedaan aan oprichter Fokke de Jong. Dat meldde Quote op zijn website. De Jong is nu weer, samen met zijn management voor 100 procent aandeelhouder van Suitsupply.

Het trio van de McGregor Fashion Group had nog een belang van 33 procent in Suitsupply. Vijftien jaar geleden investeerden zij een naar verluidt klein bedrag in het nieuwe avontuur van De Jong. Volgens bronnen van Quote zou dat gaan om een bedrag van enkele tonnen.

Over de verkoopprijs worden geen mededelingen gedaan, maar met een jaaromzet over 2014 van 160 miljoen euro, een groei van 30 procent ten opzichte van 2013, moet het overnamebedrag volgens Quote in de tientallen miljoenen lopen.