TOP

Suitsupply haalt €130 miljoen op voor verdere expansie

Mannenmodemerk Suitsupply is bezig €130 miljoen extra financiering op te halen. Oprichter Fokke de Jong wil het geld gebruiken om zijn bedrijf verder uit te breiden.

ABN Amro Participaties Fund stelt €25 miljoen beschikbaar in ruil voor cumulatief preferente aandelen, zo meldt FD. De overige €105 miljoen verkrijgt Suitsupply in de vorm van een unitranche-lening via HIG Capital, die bemiddelt voor andere bedrijven als BNP Paribas en Delta Lloyd.

Zeggenschap

Eerder deze maand werd bekend dat ABN Amro Participaties Fund samen met de persoonlijke bv van De Jong de holding van Suitsupply wilde overnemen. De Jong kocht half oktober zijn aandelen terug van de eigenaren van de McGregor Fashion Group. Hiervoor leende hij een bedrag van €35 miljoen euro van HIG Capital.

‘De cumulatief preferente aandelen van ABN Amro Participaties Fund betekenen niet dat ik zeggenschap verlies’, vertelt De Jong aan het FD. Fokke de Jong Holding blijft voor 100 procent zeggenschap over het bedrijf houden.

Nieuwe vestigingen

De Jong wil de activiteiten van Suitsupply in de Verenigde Staten, Azië en Europa verder uitbreiden. Het bedrijf is van plan – na vestigingen in Singapore en Shanghai – ook winkels te openen in Seoul en Peking. Daarnaast staan er op korte termijn nieuwe vestigingen in de VS en Canada gepland.

De rest van de €130 miljoen wil De Jong investeren in online activiteiten, die momenteel zorg dragen voor 30 procent van de totale omzet.

Fokke de Jong opende in 2000 zijn eerste Suitsupply-winkel. Het merk, dat aanvankelijk begon met pakken, breidt zijn assortiment steeds verder uit naar onder meer leisurewear. In 2015 draaide het bedrijf een omzet van €170 miljoen, voor dit jaar verwacht het bedrijf dat de omzet op €200 miljoen ligt. Momenteel heeft Suitsupply bijna 70 winkels in vijftien landen.