TOP

Suitable opent filialen met vernieuwd winkelconcept *

Mannenmodemerk Suitable gaat binnenkort van start met een nieuw concept voor zijn nieuwe en bestaande winkels.

De Suitable-winkel in Den Bosch, die na een verhuizing op 1 september zal openen op de Schapenmarkt, zal de eerste locatie zijn met het nieuwe winkelconcept. Ook het nieuwe filiaal in Zwolle, dat half september opent, zal in de nieuwe stijl worden ingericht.

Eigenaar van Suitable Raoul van Dun: “Samen met Karel van Schooten van Harmeling Interieurs hebben we gekeken naar wat we zagen in trends. Zo zagen we dat er veel gewerkt met dunne metalen systemen in plaats van hout. Dit hebben we geprobeerd te vertalen naar een flexibel systeem dat vanuit de wand komt. Ons doel was om een niet-pompeuze, transparante productwand te maken, dat gebruikt kan worden voor verschillend assortiment.” 

“Het streven is om deze nieuwe look uit te breiden naar de bestaande winkels. In de nieuwe winkel in Zwolle gaan we ook experimenteren met een winkelinrichting zonder toonbank. Althans, de toonbank is verwerkt in het interieur zodat de winkelmedewerkers meer binding maken met de klant en flexibeler zijn.”

“In Den Bosch kiezen we ervoor om staal en hout te combineren om zo om een thuisgevoel te creëren, waardoor de klant zich op zijn gemak voelt. Vooral in het tweede gedeelte van de winkel, waar we formelere kleding zullen verkopen, is gekozen om het hout terug te laten komen. Ook zullen we daar een marmeren vloer met een betonnen gietvloer en een houten vloer combineren, zodat je ook in het interieur een langzame overgang hebt van de verschillende werelden.”