TOP

Succesvolle reality soap Runners Life krijgt vervolg

Goed nieuws voor iedereen die afgelopen voorjaar aan de buis gekluisterd zat voor de allereerste docusoap over hardlopen: Runners Life komt terug. Dit najaar staat het programma in het teken van een terugblik. De zestien kandidaten worden uitgebreid geïnterviewd en vertellen openhartig over hun ervaringen en resultaten. Zij verschijnen daarnaast nog één keer samen aan de start van de Singelloop in Breda.

Hoe zou het nu gaan met Ben, Judith, Branko, de tweelingzussen Yolanda en Miryam of een van de andere Runners Life kandidaten? Zijn ze nog steeds aan het hardlopen of hebben ze hun loopschoenen inmiddels aan de wilgen gehangen? Iedereen die zich dit afvraagt kan vanaf 13 september elke zondag inschakelen op SBS6 en/of NET5 voor Runners Life, ‘the ultimate runners challenge’.

A way of life

Judith Orth, die in de eerste serie Runners Life-uitzendingen trainde voor de marathon, wil wel vast een klein tipje van de sluier oplichten. ‘Ik heb na de marathon van Parijs even rust genomen, maar ben daarna weer rustig begonnen. Hardlopen maakt nu eenmaal een stofje vrij in je lichaam waardoor je je lekker voelt. Ik krijg er echt een kick van om lekker buiten te lopen, het is dus min of meer verslavend. Hardlopen is voor mij een ‘way of life’ geworden. Ook wandelen vind ik heerlijk. In juli heb ik opnieuw de Vierdaagse van Nijmegen gelopen.’

Ook Branko Laheij traint nog altijd een paar keer per week, vaak samen met andere Runners Life-kandidaten. ‘Het leuke is dat ik door het programma zelf veel heb geleerd en dat veel mensen in mijn omgeving ook enthousiast zijn geworden. Hardlopen werkt aanstekelijk.

Advies en begeleiding

In de vervolgafleveringen van Runners Life worden de kandidaten gevolgd bij hun voorbereidingen voor opnieuw een groot hardloopevenement: de Singelloop in Breda op

4 oktober 2009. Daarnaast zijn er de vertrouwde items over begeleiding op medisch en professioneel gebied. Een diëtiste geeft voedingsadviezen en er is uitgebreide aandacht voor de specifieke aspecten van hardlopen in de winter, zoals extra warming-up, kleding en verzorging. Verder aandacht voor het Start to Run-concept van de Atletiekunie, tips van deskundige Runnersworld-ondernemers en een verslag van de Brooks Night Life Run.

 

Runners Life wordt vanaf 13 september (gedurende acht weken) elke zondag uitgezonden van 11.00 tot 11.30 uur op SBS6 en van 17.00 tot 17.30 uur op NET5.

 

 

T 076-5785777

E Rijswijk@euretco.net