TOP

Studio Jux wint Vegan Fashion Award 2017

Studio Jux heeft de Vegan Fashion Award 2017 van de Duitse afdeling van dierenrechtenorganisatie Peta toegekend gekregen. Studio Jux won de prijs in de categorie Beste veganistische collectie.

Dierenrechtenorganisatie Peta Deutschland reikt sinds vijf jaar de Vegan Fashion Award uit. Dit jaar heeft de organisatie producten uit acht categorieën beoordeeld op stijl, innovatieve materialen, duurzaamheid en diervriendelijkheid. Studio Jux komt uit de bus als winnaar in de categorie Beste veganistische collectie. Het eveneens Nederlandse tassenmerk Paplebag ontvangt de award voor Veganistische nieuwkomer.

Studio plezier

Voor Jitske Lundgren en Carlien Helmink van Studio Jux betekent mode vooral Jux (Duits voor lol, plezier). Zij hebben het gelijknamige label opgericht naar het motto dat duurzaamheid en mode leuk zouden moeten zijn. De kleding wordt gemaakt in Nepal, één van de armste landen ter wereld. Studio Jux zorgt daar voor veel banen met een eerlijk loon en goede arbeidsomstandigheden. Veel mode-items van Studio Jux zijn bovendien veganistisch. De jury was met name onder de indruk van de blouses en jurken van veganistisch zijde.

Studio Jux

De tassen van het jonge bedrijf Paplebag zijn gemaakt van papier in leeroptiek en zijn honderd procent veganistisch. Bovendien zijn ze erg slijtvast en kunnen ze tot wel 40 graden gewassen worden. Daarnaast kunnen deze innovatieve tassen ook nog eens worden opgevouwen en zijn ze superlicht. De eerste collectie van Paplebag bestaat uit verschillende ontwerpen. Voor deze innovatie bekroont Peta Deutschland het bedrijf met de award voor Veganistische nieuwkomer.

Paplebag

In totaal werden er acht awards uitgereikt. De andere zes winnaars van de Vegan Fashion Award 2017 zijn:

Beste outerwear voor vrouwen: jas Shire van Closed.

Jacke-Closed-vegan-fashion-award-2017

Beste outerwear voor mannen: parka Merat van Hugo Boss.

Hugo-Boss-Jacke-vegan-fashiona-award-2017

Beste schoenen voor vrouwen: zilveren stiletto van Even & Odd.

Schuh-Zalando-vegan-fashion-award-2017

Beste schoenen voor mannen: veterlaarzen van Tom Tailor.

Tailor-vegan-fashion-award-2017

Beste accessoire voor vrouwen: shopper van Esprit.

Esprit-Handtasche-vegan-fashion-award-2017

Beste accessoire voor mannen: horloge van Lian & Méz.

LianMez-vegan-fashion-award-2017