TOP

Studio Jux lanceert capsulecollectie By Birdy

Het Nederlandse duurzame modemerk Studio Jux lanceert voor herfst-winter 2015/2016 een capsulecollectie in samenwerking met actrice Sanne Vogel: By Birdy.

Het Nederlandse duurzame modemerk Studio Jux werkt al langer met actrice, regisseur en schrijfster Sanne Vogel samen. Sanne Vogel draagt zelf al jaren kleding van Studio Jux en ook voor haar films worden duurzame merken gebruikt. In haar film Hartenstraat was maar liefst 60% van de gedragen kleding duurzaam, waarvan een groot deel van Studio Jux.

De capsulecollectie van Studio Jux en Sanne Vogel voor herfst-winter 2015/2016 heet By Birdy en bestaat uit twee jurken, een rok, een top en een broek in soepel tricot van biologisch katoen. Alle items zijn er in twee kleurstellingen: zwart en jadegroen. Alles is verantwoord geproduceerd in de eigen fabriek van Studio Jux in Nepal. De kleding wordt gecompleteerd met enkele opvallende sieraden met vogels.

By Birdy wordt net als Studio Jux via agentschap Charlie + Mary’s agency verkocht aan winkeliers en de collectie ligt vanaf september 2015 in de winkels. Verkoopprijzen variëren van €70 voor een rok tot €100 voor een jurk.