TOP

Streetwearmerk Bench vraagt surseance aan

Het casualmerk Bench is in de financiële problemen gekomen en heeft uitstel van betaling aangevraagd.

Bench geeft op diens website aan dat het eind april surseance heeft aangevraagd voor het moederbedrijf, Bench Limited. De problemen hebben ook effect op de distributie-afdeling in het Duitse München. 

 

Volgens het streetwearmerk zijn moeilijkheden in de Britse retailmarkt en logistieke problemen in 2016 de belangrijkste aanleidingen van de ontstane situatie. Barry Knight, ceo van Bench, zegt in een persbericht dat iedereen in het bedrijf zijn best heeft gedaan om de problemen op te lossen. “De eigenaar heeft op diverse momenten geïnvesteerd in nieuwe winkels en werknemers, maar we zijn niet in staat gebleken om te zorgen voor een duurzame basis voor het bedrijf.” 

 

Mooie toekomst

De directeur laat verder weten nu het beste uit de insolventie te willen halen. “We blijven er zeker van dat Bench nog een mooie toekomst wacht. In de Britse, Duitse en internationale markt, met onze succesvolle licentie-overeenkomsten.” De Nederlandse agent, Spink Agencies, is op dit moment niet bereikbaar om openheid van zaken te geven over de gevolgen voor de Nederlandse markt. 

 

Skate

Bench begon in 1989 in het Engelse Manchester als een klein mannenmodemerk met invloeden uit de skate en BMX-cultuur. Tegenwoordig is het label verkrijgbaar in 34 landen. Bench is sinds 2014 eigendom van de Duitse investeringsmaatschappij Emeram Capital. In maart 2018 stapte de ceo Bruno Sälzer (ook voormalig Boss en Escada) op bij het merk waar hij deels aandeelhouder van is.