TOP

Streetdance show Blaze is back

Blaze is een theatershow met de feel van een clubnight, gemixt met de energie van een popconcert. Na London, Berlijn en drie tournees in Nederland en Engeland, is Blaze deze maand terug in Nederland met de beste streetdancers en breakers wereldwijd.

In oktober zet Blaze, geregisseerd door Anthony van Laast (Mamma Mia!, Petticoat, Sister Act), opnieuw meer dan 20 Nederlandse theaters op hun kop. Naast het Nederlandse talent Jomecia Oosterwolde (finalist The Ultimate Dance Battle) is dit seizoen ook Angelo Pardo (finalist So You Think You Can Dance 2009 en winnaar van The Ultimate Dance Battle) onderdeel van de internationale cast.

Visueel plaatje

Niet alleen de moves van de 16-delige cast, maar ook het decor en de video-effecten zijn echte eyecatchers. Niemand minder dan set-ontwerper Es Devlin ( Kanye West en Lady Gaga) en Patrick Woodroffe, die het lichtontwerp voor de Michael Jacksons This is it-show creëerde, tekende voor de vormgeving van de show.

Puma danst mee

Blaze is een high-energy show, met 80 minuten non-stop dans door de beste B-Boys en streetdancers ter wereld, voor het eerst samen op één podium. Sportmerk Puma heeft veel raakvlakken met deze scene. Het merk voorzag haar iconische sneaker ‘Suede’ onlangs nog van een nieuw jasje en laat weten via een persbericht een van de officiële partners van deze dansshow te zijn.

Internationaal succes

In Londen kreeg Blaze vijf sterren van de Financial Times en wordt de voorstelling omschreven als ‘The most energetic, sassy, to-hell-with-everything-except-streetdance show’. Ook in Nederland ontving Blaze lovende recensies van de Nederlandse pers.