TOP

Strakke lijnen bij show ‘Entree’ Paul Schulten

Afgelopen zondag beet Paul Schulten het spits af van de rij Nederlandse couturiers die hun wintercollectie 2009/2010 showen. Hij deed dit zoals gewoonlijk in Hotel Okura in Amsterdam.

We werden even afgeleid van het doel van onze samenkomst in Hotel Okura en werden onderdeel van een ‘real life soap’, toen Adam Curry de zaal betrad en werkelijk aangevallen werd door hordes fotografen. Maar daar bleef het niet bij. Toen enkele minuten later Patricia Paay aan de arm van Gerard Joling binnenkwam beleefden de paparazzi werkelijk hun hoogtepunt van de week. De reden van al dit drama was dat de dochter van het echtpaar in scheiding meeliep in de show van Paul Schulten.

Christina Curry vertegenwoordigde een jonger publiek dat zich ook wel eens in een creatie van Paul Schulten zou willen hullen. In lak en latex getooid liep Curry over de catwalk en deze outfit was gelijk de meest moderne en jonge van de show.

Schulten heeft zich voor deze show laten inspireren door de couture van de begin jaren vijftig en de eind jaren tachtig. Het technische vakmanschap van Schulten sprong in het oog: strak belijnde, gedetailleerde ‘power’ mantelpakjes met kleine rechte schouders op strakke kokerrokken, die iedere vrouw een zandloperfiguur geven. Ook zagen we motorjack-achtige jasjes, leggings en gemouleerde cocktailjurkjes voorbijkomen.

De materialen waren rijk: fluweel, handgeborduurde tweeds en brokaten, leer en zelfs nerts en vos. Klapstuk van de show was de sexy zwarte avondjurk met een uitsnede tot aan het corsetlijfje waarbij de zilveren kousenbanden van het model te zien waren.