TOP

Stoelendans in jeanshallen Modefabriek

De jeanshallen van Modefabriek zullen er komende editie op 25 en 26 juli een stuk anders uitzien dan vorig seizoen. Diverse merken zijn er dit keer niet bij, maar de lijst nieuwkomers is daarentegen lang.

In de jeanshal Limited van Modefabriek vind je komende editie weer merken als 10 Feet, Firetrap, Antony Morato, Blue Blood, Circle of Trust, Edwin Jeans, Minimum en Desigual. In Industry, voor de meer commerciële jeansmerken en young fashionmerken, staan Ben Sherman, Bench, No Excess, Geisha Jeans, Le Temps de Cerises, Petrol Industries, Met Jeans, Timezone, Airforce, Blend, Cross Jeanswear en Bestseller met alle merken.

Nieuw
Opvallend is de lijst nieuwkomers op modefabriek. Nieuw in Limited zijn Fluxus, House of Avernae (het nieuwe merk van Danyo Sarmo, voorheen Circle of Trust), Joe Rivetto, Kaporal Jeans, Lost in Paradise, Magazzini del Sale, Miss Sixty, Killah, Energie, Loïs Jeans, Mistral,Seal Kay, Plakkies, Pepe Jeans Footwear, Russell Athletic en Staff Jeans & Co. In Industry zijn Frieda & Freddies, Ipanema, Kwestievanlef, Red Soul / Soul Edge, Sidecar, Sparta, Converse Premium en H.E. by Mango nieuw.

Verder zijn er veel nieuwkomers op jeansgebied, die een plekje hebben gereserveerd in één van de andere hallen, zoals Citizens of Humanity, Adriano Goldschmidt, Vivienne Westwoord Jeans, Paige Premium Denim en Rockford Mills.

Afgehaakt
Merken die er vorige keer nog bijwaren, maar nu niet zullen komen zijn Dr Denim, Nolita, Nudie Jeans, Salsa Jeans, SOS by Orza Studio, A1A, Björn Borg, Dragster Jeans en Kultivate. Eerder haakten al jeansmerken als Kuyichi, Replay, Scotch & Soda en Milk & Roses af. Volgens de organisatie spelen hier tal van factoren, zoals teruglopende budgetten van merken of de keuze voor andere buitenlandse beurzen.

Toch is het aanbod deze zomereditie nog steeds even groot en is de organisatie trots op de groei van het high-end jeans segment. Bovendien is de organisatie blij met de extra investeringen van veel exposanten in grotere stands en eigen standbouw. De komende  Modefabriek is op 25 en 26 juli in de RAI in Amsterdam.