TOP

Stills opent permanente winkel in Den Haag

Eind 2014 opende Stills Atelier een pop-up store in Den Haag. De tijdelijke winkel zou drie maanden open blijven, maar was zo’n succes dat de winkel per 1 september tot een permanente winkel is omgetoverd.

Stills Atelieropende in november 2014 voor drie maanden een pop-up store aan de Denneweg in Den Haag. Hier werden collectiestukken uit de archieven van Stills in een wit en sereen interieur gepresenteerd en tegen gereduceerde prijzen verkocht. De tijdelijke winkel sloot zo goed aan bij het internationaal georiënteerde Den Haag dat de pop-up werd verlengd en uiteindelijk werd omgetoverd tot permanente winkel met de actuele collectie.

Stills en andere merken

Op 1 september 2015 openden de deuren van de nieuwe Stills store. In de loop van het seizoen wordt de collectie van Stills aangevuld met accessoires van onder meer See by Chloe, Stephane Kélian en Martin Margiela MM6. Daarnaast zijn er exclusieve geurkaarsen van het Engelse Birch & Brook verkrijgbaar.

Stills Den Haag 2015 (4)

Innovatief design

Het monumentale pand telt vier verdiepingen, waarvan de eerste twee volledig opnieuw als winkel ruimte zijn ingericht door Doepel Strijkers uit Rotterdam. Architect Duzan Doepel en interieurarchitect Eline Strijkers werken sinds 2007 onder deze naam, en combineren kunst en wetenschap in hun innovatieve designs. Het interieurconcept dat zij voor de Stills winkel in Amsterdam ontwikkelden, werd in 2012 genomineerd voor de Dutch Design Awards.

Oude en nieuwe elementen

Voor de winkel van Stills in Den Haag combineerde het duo oude en nieuwe elementen. De moderne trap en het plafond met oude ornamenten bleven bestaan. De eerste verdieping van het pand is bij de winkel betrokken en een architectonische ingreep langs de wand over de gehele lengte biedt innovatieve ruimte voor onder andere extra paskamers. Daarnaast geven de slim geplaatste spiegelwanden een nieuwe shopbeleving.

Stills Den Haag 2015 (2)Stills Den Haag 2015 (3)Stills Den Haag 2015 (5)