TOP

Stills Atelier failliet verklaard

Vrouwenmodemerk Stills Atelier is op woensdag 4 mei door de rechtbank van Amsterdam failliet verklaard. “We zijn enorm teleurgesteld dit nieuws te moeten delen.”

Via een persbericht laat Stills Atelier weten op woensdag 4 mei failliet te zijn verklaard. Mr. Janssen-van Kesteren van Fort Advocaten Amsterdam is aangesteld als curator. Het vrouwenmodemerk had meer dan honderd verkooppunten in Europa, Azië en Verenigde Staten en drie brandstores in Amsterdam, Den Haag en Antwerpen. Stills Atelier laat weten dat de brandstores voorlopig open zullen blijven. Met het bedrijf kon geen contact worden opgenomen voor verdere informatie over de oorzaak van het faillissement.

“We zijn enorm teleurgesteld dit nieuws te moeten delen”, laat het management in het persbericht weten. “De afgelopen weken is er tevergeefs gezocht naar een nieuw onderkomen voor het label. We zijn zowel onze medewerkers, als onze leveranciers en retailers dankbaar voor de jarenlange samenwerking.”

Hervorming

In 2010 startte de familie Veldhoven met een hervorming van Stills Atelier om van het klassiekere vrouwensegment naar luxe merk te gaan. In drie jaar hebben creatief leiders Martin Tramper en Korrie Vulker het merk omgebouwd en de klant langzaam laten wennen aan het nieuwe signatuur.

“Het afnemende belang van een merknaam is een wereldwijde, groeiende tegenbeweging die zich ontwikkelt binnen de ‘mature luxury market’”, lieten de twee in zomer 2013 nog aan Textilia weten. “Stills past hier goed in. Bijna niemand kent het merk nog binnen het luxe segment, maar consumenten herkennen en waarderen de kwaliteit in ons product en het design.”