TOP

Stijging verkoop mannentassen

Trendsetters als Kanye West en David Beckham weten het al lang: als man kun je niet zonder een mooie handtas. Het afgelopen jaar steeg de verkoop van mannentassen wereldwijd met drie procent.

De markt van mannentassen zit in de lift. Volgens het Amerikaanse onderzoeksbureau NDP gaat er inmiddels ruim 2,1 miljard euro om in de industrie, een stijging van drie procent ten opzichte van een jaar eerder. Vooral de rugzak was het afgelopen jaar populair, de verkoop steeg met 24 procent. De ‘typische’ mannen schouder-, laptop- en aktetassen werden juist minder verkocht. Mannen spenderen gemiddeld 42 euro voor een tas en 27 euro voor een rugzak.

Strakkere broek

Volgens het onderzoeksbureau bestaat een link tussen de toenemende populariteit van de mannentas en strakker wordende broeken. De sleutels, telefoon en portemonnee passen niet meer in de strakke skinny’s, dus een tas is de enige oplossing. Ook in de collecties voor voorjaar/zomer 2014, zoals bij Louis Vuitton en Ermenegildo Zegna, speelt de mannentas een prominente rol.