TOP

Steven de Raat volgt Theo Houtman op bij America Today

Steven de Raat volgt Theo Houtman op als algemeen directeur bij American Today. Hij treedt 1 juli 2010 in dienst bij de keten.

De precieze reden van het vertrek van Theo Houtman is niet duidelijk. In een persbericht van America Today staat: ‘De opvolging sluit aan bij de in het verleden gemaakte afspraken tussen aandeelhouders en directie.’ Het enige wat Houtman hierover zegt is: “Er is destijds afgesproken dat ik per 1 juli 2010 America Today zou verlaten.” Wat Houtman in de toekomst gaat doen is nog niet duidelijk. “Daar zal ik na mijn vertrek nog tijd genoeg voor hebben om over na te denken.”

Zijn opvolger Steven de Raat is vooral een bekende in de sportbranche. Zo gaf hij leiding aan de schoenenretailer Scapino en maakte hij deel uit van de Raad van Bestuur van Unlimited Sports Group, waarbinnen hij in het bijzonder verantwoordelijk was voor de retailformules Perry Sport, Sport+Eve, Aktiesport, Time-out en Primo.

Houtman nam in 2001 met enkele mede-investeerders het bedrijf America Today over van destijds VendexKBB (Maxeda). In 2006 werd de meerderheid van de aandelen van America Today indirect verworven door Roland Kahn, eigenaar van Coolcat en Wonder Woman.
America Today is sinds 2001 gegroeid van 12 winkels naar 43 winkels in de Benelux

en Frankrijk. Destijds was de filosofie vooral gebaseerd op de verkoop van de beste Amerikaanse labels tegen de laagst mogelijke prijs. Tegenwoordig staat America Today voor een store concept, waarin het eigen label centraal staat. De onderneming richt zich voornamelijk op jongeren in de leeftijdsgroep 15-25 jaar, veelal studenten. Het beleid van de gezonde onderneming is gericht op verdere expansie, zowel nationaal als internationaal.