TOP

Steeds meer mannen dragen zogenaamde manbags

Uit onderzoek van RetailMeNot, moederbedrijf van kortingssite ActiePagina.nl, blijkt dat tegenwoordig meer dan de helft van de mannen regelmatig een zogenaamde manbag mee op pad neemt.

Uit een onderzoek van RetailMeNot onder 2000 Nederlandse mannen is gebleken dat 55 procent van hen regelmatig gebruik maakt van een handtas. Bijna drie kwart van de ondervraagde mannen (72 procent) zegt de tas te gebruiken om alle spullen die zij gedurende de dag nodig hebben mee te nemen.

Waarde inhoud ruim €1000
Waar vrouwen kilo’s aan make-up, notitieblokjes en handcrèmepjes meeslepen zijn de manbags voornamelijk gevuld met gadgets. Zoals bijvoorbeeld een smartphone, een laptop, tablet, digitale camera en een hoofdtelefoon. De waarde van de gemiddelde inhoud van zo’n tas loopt daardoor op tot wel €1.073,45!

Naast de elektronica draagt een man ook graag een agenda, een paraplu, kauwgom en aftershave bij zich. Eén op de tien mannen neemt regelmatig een extra broek mee en negen procent zorgt dat hij een tandenborstel op zak heeft als hij de deur uitgaat.

Fashionstatement
Bijna twee derde van de mannen (61 procent) zegt zijn telefoon of portemonnee wegens veiligheidsoverwegingen liever in een tas mee te nemen. Andere mannen volgen het voorbeeld van celebrities als Kanye West en David Beckham en willen een fashionstatement maken met het dragen van een tas (9 procent). Een klein deel (7 procent) geeft aan zich gedwongen te voelen een tas te dragen omdat hun partner bleef klagen over de extra spullen die zij in haar handtas moest dragen.

Deze tien items kom je het vaakst tegen in een manbag:
1. Portemonnee
2. Smartphone
3. Hoofdtelefoon
4. Bril
5. Mac, laptop of tablet
6. Aftershave
7. Digitale camera
8. Kauwgom
9. Paraplu
10. Agenda