TOP

State of Fashion 2018 in Arnhem nog onzeker

De opvolger van de Mode Biënnale heeft de financiering voor 2018 nog niet rond. Halverwege dit jaar besluit het stichtingsbestuur of State of Fashion doorgaat.

Het is nog onzeker of het mode-evenement State of Fashion in 2018 doorgaat. Dat meldt de Gelderlander. “Doorgaan is alleen een optie als we 80 procent van de benodigde middelen hebben”, aldus voorzitter Eiso Alberda van Ekenstein van de stichting Sonsbeek International, die het evenement organiseert. 

Op dit moment is er nog niet genoeg subsidie om het evenement te laten plaatsvinden. Het evenement kan tot nu toe alleen rekenen op zes ton subsidie van de gemeente Arnhem. Met de provincie Gelderland zijn gesprekken gaande over ongeveer dezelfde bijdrage. Daarnaast moeten er ook nog fondsen worden geworven.

Besluit

Het stichtingsbestuur neemt halverwege dit jaar een besluit als er meer zicht is op de financiering van het modefestijn. Het bestuur van Sonsbeek International komt 19 januari bijeen om alles te bespreken. Dan wordt ook bekendgemaakt dat Christine de Baan is benoemd tot zakelijk directeur van State of Fashion.

José Teunissen neemt de artistieke leiding van het evenement op zich afgewisseld met de kunsttentoonstelling Sonsbeek.

Opvolger biënnale

State of Fashion is de opvolger van de modebiënnale in Arnhem die in 2013 voor het laatst werd georganiseerd. Het nieuwe evenement moet eenmaal per vier jaar worden gehouden.