TOP

State of Art stopt verkoop bij 50 Adam Brandstores

State of Art beëindigt de samenwerking met Adam Brandstore. De keten gaf geen gehoor aan de oproep van het mannenmodemerk om te stoppen met kortingsacties.

State of Art wil met het beëindigen van de samenwerking een statement maken richting modezaken die onaangekondigd collecties te vroeg in het seizoen afprijzen. Commercieel directeur van het in Lichtenvoorden gevestigde mannenmodemerk, Marcel Jansma, reageert op de situatie:  “Een aantal partijen voeren al vroeg in het seizoen hoge kortingsacties, zoals Adam Brandstore. Zelfstandige winkeliers uiten hun zorgen hierover tegen ons. In een sensitieve markt als deze moeten we voorzichtig zijn met acties.”

Merkbelang
Volgens Jansma kondigde Adam Brandstore de kortingsacties wel aan, maar gaf vervolgens geen gehoor aan de oproep van State of Art deze niet uit te voeren. “Daarom hebben wij besloten om de samenwerking te beëindigen: we moeten de merkbelangen beschermen. Als we  de relatie met de zelfstandige retailer willen versterken, dan moeten we hierin een duidelijk standpunt innemen.”

Adam Brandstore wil geen reactie geven op de situatie, maar zegt wel ‘in overleg te zijn over de situatie’.