TOP

Starbucks viert veertigjarig bestaan met designer T-shirts

Om het veertigjarig bestaan van koffieketen Starbucks te vieren hebben Alexander Wang, Sophie Theallet en Billy Reid alle drie een T-shirt voor het merk ontworpen.

Starbucks heeft wereldwijd inmiddels 17.009 vestigingen in vijftig landen, waardoor het bedrijf zich de grootste koffieketen ter wereld mag noemen. Starbucks vroeg Wang, Theallet en Reid om een limited edition T-shirt te ontwerpen, omdat zij alle drie eens de CFDA/Vogue Fashion Award hebbben gewonnen. Starbucks steunt dit initiatief waarbij beginnende ontwerpers een duwtje in de rug krijgen.

“Het eerste waar ik aan dacht voor het ontwerp was wat iedereen probeert te ontwijken, gemorste koffie op een T-shirt,” vertelt Alexander Wang aan InStyle. De ontwerper creëerde dan ook een wit shirt met een enorme koffievlek erop. Wanneer je goed kijkt zie je in de vlek het logo van Starbucks. De T-shirts zijn voor 62 euro te koop via de online shop van Starbucks en in verschillende Nordstrom-winkels. De T-shirts zullen echter niet naar Nederland verscheept worden via de webshop, dus contacten in Amerika zijn belangrijk om één van de shirts te bemachtigen.