TOP

Spreng Menswear zet beelden inbraak op Facebook

De camerabeelden van een inbraak bij Spreng Menswear in Oosterbeek zijn op Facebook geplaatst in de hoop de daders op te sporen.

In de nacht van 21 op 22 februari 2015 hebben twee daders bij Spreng Menswear in Oosterbeek ingebroken. De dieven namen voor 10.000 euro aan kleding mee, zo meldt de Gelderlander.

Om de twee inbrekers op te sporen heeft de eigenaar van de mannenmodezaak de camerabeelden op Facebook geplaatst. Op de beelden is te zien hoe rond 3.30 uur twee personen de glazen voordeur vernielen van de kledingzaak. Ze kruipen na elkaar door het gemaakte gat de winkel in en slaan hun slag. Op het moment dat er een mistkanon afgaat, vluchten ze.

Steun

Onder de geplaatste beelden op Facebook stromen de reacties inmiddels binnen, vooral van mensen die willen helpen. Mensen vragen naar de merken van de gestolen kleding zodat ze Marktplaats in de gaten kunnen houden. Anderen reageren dat het rookkanon eerder af had moeten gaan zodat de daders eerder waren gevlucht. Het Facebookbericht is inmiddels meer dan 400 keer gedeeld.

Overval

Dit is niet de eerste keer dat de modezaak beveiligingsbeelden deelt op Facebook. In November 2014 werd Spreng Menswear op klaarlichte dag overvallen. Een personeelslid wist de dader te verjagen. De zaak plaatste de beveiligingsbeelden op Facebook en het bericht werd meer dan 800 keer gedeeld.