TOP

Spot op: Buitensport Four Seasons Duiven

Het relatief nieuwe pand van 'Buitensport Four Seasons' groeide in 8 maanden tijd van 3.000 naar 4.500 vierkante meter. Eigenaars John en Paul Faber zien een 'mindere' economische periode als een uitstekend investeringsmoment. Een maand na de heropening gaat Sportcult langs bij de broers in Duiven.

SC: Verbouwen in deze tijd. Verstandig?

JF:”In 2008 waren we net klaar met de verbouwing vlak voor de crisis. Ondanks de negatieve geluiden hebben we toen helemaal geen tegenslag ervaren. Nu in 2011 zijn we net klaar met een grote uitbreiding en weer zit de economie niet mee. Maar wij maken ons geen zorgen. In 8 maanden tijd hebben we de verbouwing gerealiseerd. We zijn 2 dagen dichtgegaan en op 12 oktober hebben we de deuren weer heropend. We wilden in oktober klaar zijn vanwege de start van het winterseizoen. De afgelopen twee maande liepen goed en er is dus zeker geen reden tot klagen.”

SC: Waarom meer vierkante meters?

JF: “We zijn niet zomaar gaan uitbreiden. Zes jaar zijn we bezig geweest met het plannen van deze aanpak. Onze winkel moet niet zomaar een grote hal zijn, maar een sportspeciaalzaak met uitstraling. Mensen zijn verbaasd dat ze geen nieuwe productgroepen zien, maar dat is niet onze insteek geweest. We zijn juist in oppervlakte gegroeid om op het gebied van outdoor en wintersport verder uit te breiden en deze collecties nog aantrekkelijker te presenteren.”

SC: Hoe belangrijk is service voor jullie?

JF: “Heel belangrijk. Mensen geven veel geld uit aan bijvoorbeeld hun skivakantie en die vakantie begint in feite bij ons. Wij verkopen vrije tijd en vakantie. Ik vind dan ook dat wij optimale service moeten geven. Ik heb liever dat ze te veel hallo’s krijgen dan te weinig. En klanten vinden het niet erg om onder het genot van een kopje koffie iets langer te moeten wachten, mits je ze van te voren laat weten dat ook zij daarna gedegen advies van ons krijgen.”

SC: Hoe trek je klanten naar je zaak op een industrieterrein?

JF: “Met gratis parkeren voor de deur en met leuke acties. Afgelopen weekend hadden we de O’Neill road truck voor de deur staan en dit was een groot succes. Verder investeren we flink in adverteren. Buitensport Four Seasons is te zien in 4 afleveringen van RTL Snowmagazine en ook lokaal op TV Gelderland. We hadden al een naam in de regio, maar door deze investeringen merken we dat ook mensen van ver buiten de regio naar ons toe komen.”

SC: Wat valt vaste klanten, naast vierkante meters, nog meer op?

JF: “De kinderafdeling bij binnenkomst en de sporttakken hockey en running. Deze hebben we erbij gekregen omdat we ons hierin kunnen specialiseren. Veel hockeyers zijn ook wintersporters, zo´n 80 procent, dus we hopen natuurlijk dat ze naast hun sticks ook hun skimateriaal bij ons gaan kopen.”

SC: Wat doen jullie anders?

JF: “Op onze schoenen- en wintersportafdeling zijn alle maten aanwezig. Dit kost veel ruimte, maar dit werkt 10 keer makkelijker dan als er maar 1 maat staat. Wij verliezen geen tijd door elke 5 minuten naar het magazijn te lopen en de klant kan meteen beginnen met passen en hoeft niet per se op een van ons te wachten.”

SC: Over een paar jaar weer uitbreiden?

JF: “Voorlopig is het mooi geweest. Als we nog groter worden dan verliezen we misschien onze warme en gezellige uitstraling. En een tweede filiaal is niet iets wat we overwegen. Maar een strenge winter. Kan je die voor me regelen?”

 

Nieuwsgierig geworden naar deze sportspeciaalzaak? Klik dan verder voor de slideshow! Of ga zelf kijken bij Buitensport Four Seasons. Op de website is het adres te vinden.