TOP

Sport Import Europe agent voor On

Sport Import Europe is sinds 1 april de officiële agent voor het Zwitserse merk On. Het bedrijf zal de runningschoenen in Nederland en België op de markt gaan brengen.

De On running schoen is een innovatie schoen die zich volgens de makers onderscheidt door de ‘cloud tec’ technologie. Op de zool zijn dertien rubber elementen geplaatst die niet alleen de verticale, maar ook de horizontale krachten absorberen. In tegenstelling tot conventionele hardloopschoenen die ondersteuning bieden, stimuleren deze schoenen juist de voetspieren. Dit zorgt ervoor dat de kans op blessures kleiner wordt. Deze technologie werd eerder dit jaar beloond met een Ispo Brand New Award, een prijs voor innovatieve producten in de sportwereld. De schoen is ontwikkeld door Olivier Bernhard, zesvoudig winnaar van de Ironman triatlon.

 

Op kussentjes

De runningschoenen van On zijn volgens Alex de Boer van Sport Import Europe geschikt voor een grote groep hardlopers. “De schoen is ontwikkeld voor de gemiddelde hardloper tot zo’n 85 kilo, van licht pronerend tot licht supinerend. Ze zijn vooral geschikt voor mensen die last hebben van hun gewrichten of rugklachten hebben en voor iedereen die met minder schokbelasting wil lopen. Voor de zwaardere lopers is op dit moment een schoen in ontwikkeling. Diverse marathon, triatlon en andere duursport atleten dragen de On schoenen met genoegen.”

 

Alex de Boer heeft goede verwachtingen van de On runningschoen. “De eerste reactie van mensen is altijd: ‘Oh, het lijkt alsof ik op kussentjes, op wolken loop’. Het gevoel om met deze schoen te lopen, is dusdanig bijzonder dat wij er veel van verwachten. Wij richten ons met deze schoen op speciaalzaken en andere winkels die professioneel de runningmarkt bedienen.”