TOP

Spijkers en Spijkers genomineerd voor Arnhemse cultuurprijs

Het Nederlandse modeduo Spijkers en Spijkers is genomineerd voor de Made in Arnhem Bokaal, een cultuurprijs voor personen of instanties die zich inzetten voor de stad Arnhem.

De twee zussen danken hun nominatie vooral aan hun tentoonstelling ‘The mirror has two faces’, die vorig je te zien was in het Museum voor Moderne Kunst Arnhem.

 

Tentoonstelling

‘The mirror has two faces’ toonde de hoogtepunten uit het werk van Spijkers en Spijkers tot nu toe. Ten tijde van de expositie bestond het label van Truus en Riet tien jaar. De expositie trok ruim 20.000 bezoekers en werd verlengd vanwege de grote interesse. Curator van de tentoonstelling was Maarten Spruyt. ‘The mirror has two faces’ werd eerder ook al bekroond met de Cultuurprijs Gemeente Arnhem.

 

Arnhem

De tweelingzussen Truus en Riet Spijkers komen oorspronkelijk uit Hardenberg, maar volgen beide de masteropleiding Fashion Design aan de modeacademie ArtEZ in Arnhem. Ook vestigden de dames hun atelier in deze stad. De stad Arnhem wil zich graag profileren als modestad, met evenementen als onder andere de Arnhem Mode Biënnale. De twee ontwerpers vormen sinds 2000 het modelabel Spijkers en Spijkers. In tien jaar tijd showden zij onder andere tijdens Fashion Week in Milaan, ontwierpen ze een collectie voor de damesmodeketen Claudia Sträter en lanceerden zijn hun goedkopere lijn SIS by Spijkers en Spijkers.

 

Genomineerden

Behalve de twee modeontwerpers zijn ook nog anderen in de running voor de Made in Arnhem Bokaal. Het dansgezelschap Introdans, de horecaondernemer Robert Wittenberg, evenementenorganisator Paul Wijlvliet en benefietfeestenorganisator Bob Roelofs. Het publiek kiest uiteindelijk de winnaar. Stem kan via de website van Made in Arnhem. Op 15 januari zal de winnaar de prijs in ontvangst nemen tijden de Gelderlander Nieuwsquiz in het Posttheater in Arnhem.