TOP

Sneakers schadelijker dan torenhoge hakken

Volgens Britse podologen draagt één op de tien mensen het verkeerde type schoen. Opvallende conclusie: hoge hakken zijn 'beter' dan versleten sneakers en sportschoenen.

Podologen waarschuwen dat sneakers en sportschoenen veel meer blessures kunnen veroorzaken dan hoge hakken, zo meldt Het Laatste Nieuws. Wie dagelijks of tijdens het sporten steeds dezelfde sportschoenen draagt, zou volgens de voetspecialisten vaak voetproblemen krijgen. Uit het onderzoek blijkt dat vier op de tien personen dagelijks dezelfde sportschoenen draagt. De helft van de ondervraagden koopt slechts om de twee jaar een nieuw paar.

Stoer én vrouwelijk 
Het jurkje wordt steeds vaker met gympen gecombineerd. Voor haar Esquire-shoot droeg actrice Natalie Portman bijvoorbeeld haar Allstars onder een zeer vrouwelijk jurk. Ook op de rode loper worden bij popsterren en andere beroemdheden steeds vaker sneakers onder jurken gespot. De niet voor de hand liggende combinatie dreigt een trend te worden. In Engeland spreken ze zelfs al van het ‘Lily Allen’-effect. De populaire zangeres wordt vaak op sneakers gesignaleerd en combineert regelmatig haar jurken met sportschoenen.