TOP

Smits Schoenen deelnemer Arnhem Mode Biënnale

Tijdens de Arnhem Mode Biënnale maken vijftien winkels deel uit van de expositie Three Times a Lady. De mascotte uit 2005 gaat gekleed in een outfit die aansluit bij de uitstraling van de winkel.

Een van de deelnemers aan de winkelroute is Smits Schoenen. Het beeldje in hun etalage werd ontworpen door Floris van Bommel.

In tegenstelling tot de andere mascottes heeft het beeldje in de etalage van Smits Schoenen geen kleren aan. Het kunstwerkje is getiteld: Het kan ook anders. De begeleidende tekst luidt: “Een stolp met mooie figuren, allemaal wit, allemaal hetzelfde (in Brabant noemen we dat ‘De Meute’). De vlieger zweeft buiten, heeft kleur, tekening en karakter. Misschien is de vlieger het verlangen van het meisje, wil ze uit de stolp. Maar vliegers zijn kwetsbaar en moeten hard werken om in de lucht te blijven.”

Smits Schoenen is ook sponsor van de schoenenberg, onderdeel van de expositie Shape, die in de Eubesiuskerk te zien is. De reusachtige berg is opgebouwd uit vijfhonderd schoenendozen en vormt het decor voor een modelspoorlijn en heel veel designerschoenen van onder meer United Nude en de Japanner Kei Kagami. Het is een creatie van de kunstenaars Michiel Vijselaar en Tjarda Sixma.