TOP

Slow Fashion, evenement voor duurzame mode in Den Haag

Op donderdag 7 november 2013 organiseert Het Nutshuis in Den Haag ‘Slow Fashion, On Our Way To Bangladesh’, een mode-evenement rond het thema eerlijke en duurzame mode.

Het Nutshuis in Den Haag organiseert een avond vol interviews, catwalkshows, jonge ontwerpers, mode experts, talkshow en film over jonge ontwerpers, intelligent textiel en het ethisch bewustzijn van de consument en het modevak.

Catwalk – en talkshows
Catwalkshows van ontwerpers Niki Milioni, Marjanne van Helvert, Elsien Gringhuis en Natalie de Koning, talkshows met Niki Jansen van de Clean Clothes Company, Lynsey Dubbeld, schrijfster van Mode voor Morgen en Ellen Sillekens, expert textiel en duurzaamheid, zijn één van de vele activiteiten tijdens deze avond. En allemaal in het teken van duurzame mode.

Speeddates en exposities
Daarbij komen speeddates aan bod tijdens dit evenement. Een buitenkansje voor alle jonge ontwerpers op zoek naar advies. In vijf speeddates van 10 minuten nemen vijf experts op het gebied van (verantwoorde) mode samen met jou je portfolio onder de loep en beantwoorden zij al je vragen. Ook foto-exposities van Pieter van den Boogert en de film Terrorized into being consumers zijn te bewonderen.

Kaartverkoop
Tot en met 6 november is het mogelijk om via Het Nutshuis een kaartje in de voorverkoop te reserveren. Op de avond zelf betaal je dan €7,50 (met bevestiging van de reservering). Op de dag zelf is een kaartje €10,- (zonder reservering) te koop bij de kassa van Het Nutshuis. De avond duurt van 20:00 tot 24:00 uur.

Tiendaags modeprogramma
Slow Fashion in Het Nutshuis is onderdeel van Residence de la Mode, een tiendaags modeprogramma.  Dit evenement met pop-up stores, een Slow Fashion event in Het Nutshuis, een (vintage) modemarkt, een modeveiling, een moderoute en galerie store vindt allemaal plaats in Den Haag.