TOP

Slimme maatvoering én software bij Hebbeding

K3 heeft de volledige automatisering bij Hebbeding afgerond. Hebbeding is een fashionlabel die exclusieve, eigenzinnige en tijdloze ontwerpen voor vrouwen verkoopt. Afgelopen maand heeft K3 het volledige retailsysteem met de K3 Fashion oplossing in de eigen winkels van Hebbeding opgeleverd.

Hebbeding heeft een sterke wens om te groeien als bedrijf en als merk en ziet ICT hierbij als een strategisch middel. Hebbeding is met haar wholesale-activiteiten voornamelijk actief in het buitenland en heeft een manier gevonden om deze activiteiten te versterken door middel van het opzetten van eigen winkels in combinatie met een sterke ICT oplossing. “Doordat K3 Fashion naast een goede retail oplossing ook de mogelijkheid had om voor ons unieke functionaliteiten toe te voegen hebben wij voor K3 Fashion gekozen.” zegt Maikel Bauer, mede-eigenaar van het kledingmerk.

K3 Fashion is een volledig geïntegreerde retailoplossing gebaseerd op Microsoft Dynamics en een geheel geïntegreerde Point Of Sale (LS Retail) met uitgebreide functionaliteit voor inkoop, logistiek en verkoop in de winkel. Na een succesvolle pilot in Alkmaar, heeft Hebbeding ook de andere winkels in Amsterdam en Antwerpen uitgerold met het systeem. Daarnaast is er een koppeling tussen de back-office software op het hoofdkantoor en hun huidige wholesale applicatie.

”Volledige en gebruiksvriendelijke kassasoftware is onder andere nodig om onze fashionstores goed te laten draaien,” vervolgt Maikel Bauer, ”K3 heeft ons daarin zeer goed ondersteund. K3 biedt ons de oplossing voor zaken als uitgebreide registratie van variantdimensies, offline registeren van inkooporders, de nieuwste fashion POS en meerdere loyalty programma’s. Hebbeding ziet de implementatie als een stevige basis voor groei.”

Sander Schoneveld, Manager Customer Services bij K3: ”Dit project was een enorme uitdaging voor beide partijen. Het doel was met een beperkt budget een volledige kassa en back-office in te richten. Dit hebben wij mede bereikt door de grote inzet van Hebbeding zelf. Hebbeding heeft veel ICT expertise in huis waardoor zij zelf een deel van de inrichting konden doen. Door de nauwe betrokkenheid van K3 bij de implementatie kon Hebbeding zelfstandig aan de slag.

Over Hebbeding
Hebbeding is een eigenzinnig dameskleding merk met ieder half jaar een unieke collectie. De ontwerpen van Hebbeding onderscheiden zich door hun exclusieve, eigenzinnige en tijdloze stijl en een hoog draagcomfort. Natuurlijke materialen zoals linnen, katoen en wol worden voornamelijk gebruikt, met als basiskleuren zwart en wit. Ook onderscheid Hebbeding zich met de maatvoering, door een unieke maatvoering worden er slechts drie maten gevoerd, met een pasbereik van maat 42 tot en met maat 52. De eerste collectie van Hebbeding werd in 1989 verkocht, nu is het merk verkrijgbaar in circa 250 winkels in Europa en in een aantal winkels buiten Europa. Hebbeding heeft naast haar wholesale-activiteiten ook drie brandstores in eigen beheer gevestigd in Almaar, Amsterdam en Antwerpen (BE) en met het hoofdkantoor in Schagen. De eigen winkels fungeren ook als een servicepunt voor de groothandel activiteiten, met een primaire focus op de retailbranche.

Over K3
K3 Business Solutions B.V. is een Microsoft ® Gold Certified partner en onderdeel van het beursgenoteerde K3 Business Technology Group Plc. uit Engeland en levert standaard, op Microsoft gebaseerde, softwareoplossingen aan retailers en productiebedrijven. De Retail Software afdeling van K3 is een van de grootste LS Retail partners. De toonaangevende retail en hospitality software van LS Retail voor Dynamics worden in meer dan 13.000 organisaties gebruikt. Sinds maart 2010 is K3 de grootste Pebblestone Fashion® Reseller van Nederland waarbij meer dan 6.000 gebruikers wereldwijd gebruik maken van deze oplossing. De focus van K3 ligt op het vereenvoudigen van processen en verbeteren van zakelijke efficiëntie voor bedrijven in de gehele supply chain door middel van meerdere applicaties die zijn gebaseerd op het Microsoft Dynamics ™ platform.