TOP

Sissy-Boy vraagt surseance van betaling aan na stukgelopen overname

Sissy-Boy heeft uitstel van betaling aangevraagd. Eigenaar Brand Retail Group onderzoekt samen met het management de mogelijkheden van een mogelijke doorstart.

De directie van Sissy-Boy heeft surseance van betaling aangevraagd voor het in 1982 opgerichte Nederlandse mode- en lifestylemerk. Dat meldt het bedrijf in een persbericht. De Brand Retail Group, sinds november 2017 eigenaar van Sissy-Boy, onderzoekt samen met het management de mogelijkheden van een eventuele doorstart.

De Brand Retail Group (BRG), een voortzetting van de Varova Fashion Group, heeft het afgelopen jaar in nauwe samenwerking met het management van Sissy-Boy getracht om het bedrijf weer gezond te maken. Hiertoe is onder meer gesneden in de overhead, is de collectie aangescherpt en zijn investeringen gedaan in de winkels en in de online-activiteiten van Sissy-Boy. De tegenvallende verkopen eind 2018 hebben de onderneming echter ernstig onder druk gezet, waarna werd besloten om te zoeken naar een koper die bereid zou zijn om significant in Sissy-Boy te investeren.

BRG heeft de afgelopen periode met verschillende partijen gesproken, hetgeen heeft geleid tot vergevorderde gesprekken met een Nederlands familiebedrijf dat actief is in dezelfde sector. Nadat deze partij zich onverwacht terugtrok was de directie van Sissy-Boy genoodzaakt surseance van betaling aan te vragen.

De circa 45 winkels in de Benelux en de webshop van Sissy-Boy blijven vooralsnog open.

Over Sissy-Boy

Het Nederlandse Sissy-Boy is in 1982 opgericht en is bekend om haar collectie kleding en woonaccessoires. Het bedrijf heeft ongeveer 45 eigen winkels in de Benelux en verkoopt haar collectie tevens via een eigen webshop. Er werken ruim 600 mensen bij Sissy-Boy (circa 375 FTE); de omzet was afgelopen jaar EUR 60 miljoen.

Over Brand Retail Group

Brand Retail Group (BRG) heeft eind 2017 met steun van investeringsmaatschappij Standard Investment en van een mode-investeerder de modemerken van de Varova Fashion Group overgenomen. BRG had naast Sissy-Boy de merken Gsus, Ontour, Open32, Kings of Indigo en Tumble ’n Dry in haar portefeuille; het merendeel van deze merken is de afgelopen twee jaar afgestoten. BRG is naast Sissy-Boy nog eigenaar van de retailketen Open32.