TOP

Silvercreek maakt designstoelen van oude jeans


Jeansmerk Silvercreek gaat een samenwerking aan met de duurzame designstudio Planq. Samen verwerken ze oude spijkerbroeken tot stoelen.

Silvercreek – onderdeel van de B32 Groep, waar ook retailformule Open32 onder valt – zegt zich bewust te zijn van de noodzaak om te zoeken naar duurzame vernieuwing en verbetering. Het denimmerk streeft ernaar producten te bieden die bijdragen aan een beter milieu en meerwaarde geven voor de consument. 

 

Samenwerking

Met deze gedachten is Silvercreek een samenwerking aangegaan met designstudio Planq, specialist in designmeubelen van restmaterialen en hernieuwbare materialen als denim, jute afvalzakken en hennep. De twee bedrijven geven oude jeans, door klanten ingeleverd bij Silvercreek, een tweede leven. Dit denimgoed wordt door Planq gerecycled tot een gelimiteerde collectie designstoelen en andere producten, die binnenkort verkrijgbaar zijn via de Silvercreek Flagshipstore in Breda en Silvercreek.nl. 

 

Bewustzijn creëren

Gezamenlijk doel is om meer bewustzijn te creëren bij hun doelgroep en de impact op het milieu te verminderen. Met één stoel van hergebruikt denim wordt tot 10 kilo aan afval en 16.275 liter aan water bespaard. Eerder produceerde Planq stoelen van upcycled denim voor het Amsterdamse hoofdkwartier van Tommy Hilfiger/PVH en interieurelementen die te zien zijn in Tommy Jeans-vestigingen over de hele wereld.

silvercreek X planq 4

silvercreek X planq2

silvercreek x planq 3