TOP

Sieradenontwerper Jean Dinh Van overleden, inflatie iets gedaald in juni en TikTok stopt met live shopping

Sieradenontwerper Jean Dinh Van is overleden, de inflatie is iets gedaald in juni en TikTok stopt met live shopping. Dat en meer lees je in het nieuwsoverzicht van 7 juli.

Foto: Boss x Peanuts

TikTok stopt met live shopping

Socialmediaplatform TikTok stopt met de live shopping-tool ‘TikTok Shop’ in Europa en de Verenigde Staten. Dat meldt Retailtrends. Volgens een medewerker van het platform is de markt er nog niet klaar voor. Anonieme bronnen zeggen dat influencers afhaakten. Het was de bedoeling dat TikTok-shop na een introductie in het Verenigd Koninkrijk, als eerste land buiten Azië, zou worden uitgebreid naar Europa en de Verenigde Staten. De verwachte hoge verkopen bleven uit, vandaar dat er nu een streep doorheen gaat. Ook intern rommelde het bij het Britse kantoor van TikTok in Londen: personeel legde onlangs massaal het werk neer. De aanleiding zou een agressieve werkcultuur zijn, wat zou worden afgedwongen vanuit China. Daar zit moederbedrijf ByteDance.

Sieradenontwerper Jean Dinh Van overleden

Sieradenontwerper Jean Dinh Van is overleden, zo meldt het merk in een persbericht. Hij s 94 jaar geworden. Jean Dinh Van werd geboren in 1927 als zoon van een Bretonse moeder en een Vietnamese vader die als lakwerk er voor Cartier werkte. Hij volgde een opleiding tekenen aan de Arts Décoratifs en vervolgens een opleiding als smid aan de Parijse juwelenschool. In 1950 trad hij in dienst bij Cartier, waar hij 8 jaar bleef, eerst als leerling en later als sieradenmaker. In 1965 opende hij zijn eigen atelier. Bekend werk van Dinh Van is de in 1976 gecreëerde ‘menottes dinh van’, de legendarische handboeien. Ook zijn overige creaties zijn opvallend: manchetknopen in de vorm van punaises, armbanden met een sleutelgat, hangers in de vorm van een schietschijf, pi schijven in 24 karaats goud, vierkante ringen en kubusvormige hangers. Waar de sieradenontwerper aan in overleden en wanneer precies, is niet bekend gemaakt.

Inflatie iets gedaald in juni

Consumentengoederen en -diensten waren in juni 8,6 procent duurder dan een jaar eerder, meldt het CBS. In mei was de inflatie 8,8 procent. De daling is mede ingegeven doordat de prijsstijging op jaarbasis van energie in juni minder groot was dan in mei. In juni was energie namelijk 84 procent duurder dan een jaar eerder, in mei was dat 105 procent. Maar naast energie had ook de prijsontwikkeling van kleding een drukkend effect op de inflatie. Daarentegen stegen de prijzen van voeding en brandstoffen in juni. Voedingsmiddelen, met name zuivelproducten en vlees, waren 11,2 procent duurder dan een jaar eerder. In mei was dat 9,1 procent. Voedingsmiddelen zijn na september 2021 elke maand duurder geworden. Motorbrandstoffen waren in juni 34,8 procent duurder dan een jaar eerder, in mei was dit 27,3 procent. Voor een liter Euro 95 aan de pomp werd gemiddeld 2,35 euro betaald in juni, in mei was dat 2,19 euro. De prijs van diesel liep op van 1,99 euro in mei naar 2,14 euro in juni. De gemiddelde prijzen van benzine en diesel waren niet eerder zo hoog als in juni.

Boss maakt capsulecollectie met Snoopy

Het Duitse kledinglabel Boss heeft een capsulecollectie gelanceerd met de stripfiguren Charlie Brown, Snoopy en de Peanuts. De lijn bestaat uit kleding, accessoires en schoenen. Dat meldt het merk in een persbericht. De stripfiguren van Charles Schulz komen terug op T-shirts en hoodies, sweaters, petten en sportsokken. Er zijn ook denim-items gemaakt met geborduurde versies van de Peanuts figuren op de voor- en achterzakken. De capsule wordt verkocht via de webshops van Hugo Boss. [Tekst loopt door onder de foto’s.]

Humanoid opent nieuwe winkel in Arnhem

Humanoid  opent morgen haarnieuwe winkel in Arnhem, zo staat in een persbericht. De zaak is gevestigd in de Bakkerstraat in hartje centrum. Voor de vormgeving van het monumentale pand is gekozen voor een neutraal pallet en gerecyclede natuurlijke materialen in lijn met de gedempte kleuren en duurzame aanpak van de collecties, aldus het merk. Daarnaast zijn de meubels gemaakt van duurzaam eco-microcement vervaardigd uit gerecyclede materialen zoals schelpen, zand en gekleurd met natuurlijke minerale pigmenten. Naast de eigen collecties van biedt Humanoid in de winkel ook andere merken aan die focussen op een duurzaam assortiment. Zo heeft het label een exclusieve samenwerking met het The Patchwork Family gepresenteerd, een modecollectief van jonge, onafhankelijke ontwerpers die zoveel mogelijk circulaire producten maken. Voor Humanoid hebben ze van overgebleven voorraad van het merk nieuwe artikelen gemaakt.